De cand a aparut jailbreak-ul pentru PS3 au aparut si numeroase aplicatii homebrew. Unele merg exemplar dar altele sunt facut foarte prost ducand la  blocarea consolei (ca in cazul meu). Acest tutorial este folositor in cazul in care consola se blocheaza, nu mai puteti sa intrati in meniul ei sau altele. In Recovery Mode aveti mai multe optiuni dar despre asta vorbim putin mai incolo.

So, in primu rand aveti nevoie de:

  • consola trebuie sa fie  inchisa
  • un controller
  • un cablu USB pentru a lega controllerul de consola (la fel cum incarcati controlleru)
  • un stick pe care sa aveti firmware-ul consolei; pentru cei care au nevoie de modare recomand firmware 3.41/3.55 pentru cei care nu au nevoie recomand ultimul firmware

1. Tineti apasat pe butonul de power, se va auzi un beep iar consola va porni; tineti in continuare apasat, se va mai auzi un beep iar dupa aceea consola se va stinge. Cand consola s-a stins luati degetu de pe butonul power

2. Apasati din nou pe butonul power si tineti apasat. Se va auzi un beep, urmat de inca unu si apoi urmati de 2 beepuri rapide. Cand ati auzit cele 2 beepuri ridicati degetul de pe butonul power.

3.  Consola va va cere sa conectati un controller printr-un cablul USB si apoi sa apasati pe butonul PS. Faceti acest lucru si ati intrat in Recovery Mode

Acum ar trebui sa aveti un ecran ca in poza de mai jos: Pentru a reinstala cu totul sistemul trebuie sa alegeti optiunea 5. System PS3 Restore. Atentie, veti pierde tot ce aveti salvat pe hardul consolei, inclusiv salvarile dar presupun ca daca ati ajuns sa-l bagati in Recovery Mode o sa fiti multumiti ca consola mai merge. Cand dati system restore consola va va cere sa introduceti un stick USB pe care sa aveti pus firmware-ul la care doriti sa faceti restore.

Atentie, prin aceasta metoda nu puteti sa faceti downgrade de firmware, puteti pune minim firmware-ul pe care-l aveti deja instalat.
Sper ca acest tutorial va va fi de ajutor dar sper sa nu fie vreodata nevoie sa apelati la el. Am pus mai jos si un filmulet care sa va indrume.

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply