Cum sa rootam corect telefoanele cu sistem de operare Android

Rootarea telefoanelor Android nu ete chiar asa de usoara,deoarece de foarte multe ori software-ul de root nu functioneaza corect,sau nu-si face treaba,stricand telefonul.Multi cititor de forumuri ce tin de root critica anumite moduri,insa eu recomand cateva softuri cu ajutorul carora putem face root-ul mult mai eficient si mai sigur atunci cand dorim acest lucru.Insa chiar daca root-ul ne acorda cateva avantaje telefonului,precum o administrare mai buna asupra telefonului,sau chiar explorarea adanca in sistem cu ajutorul lui Root Explorer,dezavantajul este ca pierdem garantia telefonului,sau chiar putem sa-l sticam daca ceva merge gresit.

Acum vine intrebarea: Cum putem face un root corect fara probleme asupra telefonului?Pai pentru a face acest lucru trebuie sa folosim 2 metode si anume o metoda cu 2 softuri descarcate pe PC si alta metoda cu alte 2 softuri in cazul in care nu vrem sa folosim PC-ul.

Softurile pe care le folosim atunci cand rootam telefonul cu ajutorul calculatorului:

1)Iroot

Parerea mea despre Iroot este una foarte buna,deoarece pentru metoda cu root din PC,acest soft este unul popular,suportand peste 8000 tipuri de sisteme Android/marci de telefoane.Cand incercam sa rootam telefonul,dupa ce am instalat softul in calculator,trebuie sa avem o conexiune la internet astfel incat procesul sa fie efectuat,instructiunile fiind afisate pe site.

Link: “http://www.iroot.com/”

2)Kingo

Kingo este la fel de popular in ceea ce priveste root-ul,fiind o metoda de tip un click,neavand nevoie de tot felul de setari avansate,ci doar de un cablu USB cu ajutorul caruia introduce-ti telefonul in calculator si faceti root de acolo,sa nu mai mentionam faptul ca aceasta aplicatie este una gratuita.

Link:” https://www.kingoapp.com/”

Softuri pe care le folosim atunci cand rootam telefonul fara calculator:

1)Iroot

2)Kingo

3)Framaroot

Daca nu preferam root-ul cu calculator,Framaroot mi se pare o aplicatie foarte simpla de utilizat.Pur si simplu trebuie sa instalezi aplicatia si sa alegi una dintre cele 3 optiuni afisate(nu conteaza pe care o alegi),dupa un restart la telefon si totul este ok.

Link: “http://framaroot.net/”

Cum ne dam seama daca un telefon este rootat?Pai putem folosi aplicatia Root Checker sa verificam acest lucru

 

Cum sa rootam corect telefoanele cu sistem de operare Android

Website Comments

  1. iulian marius
    Reply

    am incercat pe toate root sa le instalez pe un galaxi trrend litle 2 si nu merge zice fail este codat in vodafone telefonul mentionez ma puteti ajuta

POST A COMMENT.