Rootarea telefoanelor Android nu ete chiar asa de usoara,deoarece de foarte multe ori software-ul de root nu functioneaza corect,sau nu-si face treaba,stricand telefonul.Multi cititor de forumuri ce tin de root critica anumite moduri,insa eu recomand cateva softuri cu ajutorul carora putem face root-ul mult mai eficient si mai sigur atunci cand dorim acest lucru.Insa chiar daca root-ul ne acorda cateva avantaje telefonului,precum o administrare mai buna asupra telefonului,sau chiar explorarea adanca in sistem cu ajutorul lui Root Explorer,dezavantajul este ca pierdem garantia telefonului,sau chiar putem sa-l sticam daca ceva merge gresit.

Acum vine intrebarea: Cum putem face un root corect fara probleme asupra telefonului?Pai pentru a face acest lucru trebuie sa folosim 2 metode si anume o metoda cu 2 softuri descarcate pe PC si alta metoda cu alte 2 softuri in cazul in care nu vrem sa folosim PC-ul.

Softurile pe care le folosim atunci cand rootam telefonul cu ajutorul calculatorului:

1)Iroot

Parerea mea despre Iroot este una foarte buna,deoarece pentru metoda cu root din PC,acest soft este unul popular,suportand peste 8000 tipuri de sisteme Android/marci de telefoane.Cand incercam sa rootam telefonul,dupa ce am instalat softul in calculator,trebuie sa avem o conexiune la internet astfel incat procesul sa fie efectuat,instructiunile fiind afisate pe site.

Link: “http://www.iroot.com/”

2)Kingo

Kingo este la fel de popular in ceea ce priveste root-ul,fiind o metoda de tip un click,neavand nevoie de tot felul de setari avansate,ci doar de un cablu USB cu ajutorul caruia introduce-ti telefonul in calculator si faceti root de acolo,sa nu mai mentionam faptul ca aceasta aplicatie este una gratuita.

Link:” https://www.kingoapp.com/”

Softuri pe care le folosim atunci cand rootam telefonul fara calculator:

1)Iroot

2)Kingo

3)Framaroot

Daca nu preferam root-ul cu calculator,Framaroot mi se pare o aplicatie foarte simpla de utilizat.Pur si simplu trebuie sa instalezi aplicatia si sa alegi una dintre cele 3 optiuni afisate(nu conteaza pe care o alegi),dupa un restart la telefon si totul este ok.

Link: “http://framaroot.net/”

Cum ne dam seama daca un telefon este rootat?Pai putem folosi aplicatia Root Checker sa verificam acest lucru

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

2 Comments

  • iulian marius says:

    am incercat pe toate root sa le instalez pe un galaxi trrend litle 2 si nu merge zice fail este codat in vodafone telefonul mentionez ma puteti ajuta

  • George says:

    Vreau si eu aplicatia prin care decodez un telefon cu android va rog

Leave a Reply