Bun gasit la instalarea adaptorului EzCast in videoul de mai sus prezint cum se instaleaza pe un monitor FULL HD de la Samsung de 22.5″ am ales sa fac videoul pe acest monitor sa pot filma bine toti pasii pe care ii fac la instalarea adaptorului. In cazul in care nu ai prins unboxingul pe care l-am facut poti sa il vezi aici deja de la acest dispozitiv putem spune ca incep adevaratele dispozitive care ne transforma televizorul intr-unul SMART.

Va invit sa cititi specificatiile tehnice mai jos si sa stati pe aproape pentru ca mai avem 2 dispozitive mult mai performante si mai interesante.

Cumpara acest produs de pe linkul de mai jos.

http://ezcast.ro/index.php?route=product/product&product_id=50

Functii:
– suport multistandard: EZCast, Miracast, DLNA, Airplay – Android phones/tablets, Apple iOS iPhone/iPad, Windows PC/Note, Mac, PC/Notebook
– suport video fullHD 720p si 1080p
– formate video suportate: avi, divx, mkv, ts, dat, vob, mpg, mpeg, mov, mp4, rm, rmvb, wmv, etc.
– formate audio suportate: MP1, MP2, MP3, WMA, OGG, ADPCM-WAV, PCM-WAV, AAC etc .- formate foto suportate: JPEG, BMP,PNG etc.
– formate fisiere suportate: PDF, MS Word, Ms Excel, Ms Powerpoint, etc.

Te poti bucura de programele tale preferate online direct pe televizorul tau HDTV – filme, show-uri TV, muzica, si multe altele de pe YouTube, Google Play Movies si Music si Chrome. Nu mai trebuie sa va inghesuiti la un ecran mic si boxe minuscule.
EZcast se actualizeaza automat  ca sa poata functiona cu un numar mare de aplicatii.

Functioneaza cu dispozitive pe care le ai, tablete Android si smartphone-uri, iPhone, iPad, Chrome pentru Mac si Chrome pentru Windows. Cauta show-urile la care sa te uiti, controleaza volumul, functia play si pauza folosind dispozitivul tau. Nu va trebui sa inveti nimic nou.

CPU  AM8251 (600MHz/1GHz)
RAM DDR-128MB
HDD Flash 128MB
OS Linux
Software:
EZCast Suporta Windows/MacOS/Android/IOS by EZCast APP
DLNA:DMP poze, video prin DLNA
EZMirror(Miracast) Suporta Functia Miracast
EZ Air (Airplay) Suporta ios airplay prin EZ Air
Telecomanda Prin aplicatiile Android/Windows/IOS/MAC EZCast app
Wi-Fi Module are un modul wifi incorporat
Wi-Fi 802.11b/g/n  150Mbps 2.4Ghz
Video MPEG-2, H.264,MPEG-4,at 1080P
Audio MP3, WMA, OGG, WAVE,…
Interfata:
output interface HDMI 1.3 type A male
USB HOST USB Host
power Se alimenteaza de pe USB-ul televizorului 5V/500MAUSB
Fabrica a testat pe urmatoarele modele, dar practic ar trebui sa fie compatibil cu toate tipurile de smartphone !
Samsung S3 Android4.1.2
Samsung II2 Android4.1.2
Samsung S4 Android4.2
LG Optimus G E975T Android4.2
HTC W7 Android4.1.2
HTC one X Android4.1
iphone 4 IOS 7.0
iphone 5 IOS 6.1
iphone 5s IOS 7.1
LG Optimus G L180L Android4.0.4
LG Optimus G E973 Android4.0.4
LG Nexus4 Android4.2
LG Optimus G L-01E Android4.0.4
Oppo Find5 Android4.1
Coolpad 9960 Android4.1.1
Sharp SH-10D Android4.0
CallBar 4 Android4.2.1

Ce înseamnă DLNA?

Conectarea dispozitivelor intre ele este o mare problema, uitati-va in spatele computerului vostru si veti prinde imediat ideea, daca wireless-ul s-ar putea aplica la toate ar fi minunat, imaginati-va un computer conectat doar la reteaua electrica si atat, restul vor fi conexiuni wireless, sisteme de sunet wireless (exista partial), monitor wireless, mouse si tastatura wireless (deja exista).
DLNA inseamna Digital Living Network Appliances, aceasta este o organizatie care a pus la punct un set de masuri ce trebuiesc respectate ca dispozitivele multimedia sa poata “vorbi” intre ele prin intermediul retelei comune la care sunt conectate (pe acelasi router), DLNA este mai mult o certificare aplicata dispozitivelor dar si unor softuri. Chiar si sistemul de operare Windows 7 este certificat DLNA, din Windows Media Player este un campion DLNA, (daca se solicita voi face un tutorial cu acesta).
UPnP inseamna Universal Plug And Play si este un set de protocoale ce permit dispozitivelor multimedia sau nu sa colaboreze neingradite, Utorrent sau BitComet sunt exemple de aplicatii UPnP, acestea isi pot crea drum prin hatisul de porturi fara a mai fie nevoie de port forwarding (daca UPnP este suportat si activat in router).
Sa revenim la DLNA, imaginati-va ca dispozitivele certificate DLNA din casa pot “vorbi” intre ele fara conexiune directa (hdmi, scart, vga), folosind doar conexiunea la retea, fie aceasta pe fir sau wireless. Nu avem nevoie de autentificare, pur si trimitem fisierele de la unul la altul incredibil de usor.
Ati vazut cat de dificil este sa urmaresti fotografiile de pe telefon pe televizor sau calculator, ai nevoie de cabluri, de drivere si de timp pentru transferul fisierelor, dar daca nu avem cabluri ?
Dupa cum veti vedea si-n tutorial, daca avem un televizor certificat DLNA si un telefon DLNA sau macar UPnP, putem urmari super confortabil filmele, fotografiile sau putem asculta muzica.
Pentru vizionarea continutului din telefon pe televizor nu trebuie nici macar sa umblam la telefon, pornim un server DLNA din telefon (in cazul Samsung este aplicatia AllShare) si dupa aceea facem totul din telecomanda televizorului, da pentru ca DLNA nu este un simplu protocol de comunicatie, acesta este mult mai complex.
Chiar si dintr-un PC putem prelua fisierele, conditia ar fi ca acele fisiere sa fie in libraria Windows Madia Player-ului sau sa fie pornit un server ca Samsung AllShare.
Cel mai bine este ca utilizatorul nu trebuie sa aiba cunostinte avansate in domeniul retelelor, are nevoie doar de dispozitive certificate DLNA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *