Cei de la compania EaseUS au propus sa creeze un program care sa permita transferul de fișiere și programe între două calculatoare cu sistem de operare Windows identice sau diferite. Acest program  se numește EaseUS Todo PCTrans și este disponibil în două variante, gratuită și comercială.

Deschid aplicatia si o sa apara interfata grafica, inainte de toate programul va trebui instalat pe ambele PC-uri. Dacă dorim efectuarea transferului în timp real, prin rețea, mai întâi va trebui să ne asigurăm că respectivele computere sunt conectate la aceeași rețea locală și că acestea comunică între ele. Dacă PC-urile pot comunica prin intermediul rețelei, în interfața ambelor va fi afișat celălalt calculator.

Pentru stabilirea conexiunii și efectuarea transferului facem click pe butonul ”Connect.

În fereastra următoare bifați caseta din cadrul Applications, apoi faceți click pe butonul de particularizare a transferului. O nouă fereastră își va face apariția,iar in aceasta vom vedea o listă a tuturor programelor instalate în PC în acel moment, iar în dreptul fiecăruia dintre acestea veți fi informați dacă sunt transferabile sau nu.

Selectați dintre aplicațiile ce pot fi transferate caseta programelor pe care doriți să le mutați pe un alt PC, apoi faceți click pe butonul ”OK. Apropo de transferul programului, sa observat că Todo PCTrans nu se ocupă de instalarea dependențelor. Ar fi putut cel puțin să le identifice și să-ți recomande să le instalezi manual după completarea transferului, dar nu face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *