Foarte multa lume a ajus sa obtina o frecventa ridicata in ceea ce priveste stergerea fisierelor temporare,unele folosind programul obisnuit si anume CCleaner stergand o data pe luna,insa e recomandat sa scriem aceste fisiere pe HDD din cauza ca acestea pot prelungi cat de cat viata SSD-ului nostru in cazul in care-l folosim. De fapt,cand folosim un navigator web si navigam pe internet,de fiecare data in PC-ul nostru se descarca tot felul de continut,iar la prima vedere acesta va descarcat intregul continut,insa daca il mai accesam inca o data acesta va descarca nu tot continutul,doar ce este nou.

Un exemplu clar ar fi in cazul in care am accesat pentru prima dată un site/blog. Browser-ul de internet dacă nu a fost configurat altfel, a descărcat în PC-ul vostru logo-ul, butoanele, foaia de stil, scripturile, imaginile din articolul sau de pe pagina accesată, etc.

La următoarea vizită pe blog, fișierele care nu au fost modificate între timp, cum ar fi logo-ul, nu vor mai fi redescărcate de pe server, ci afișate din temporarele navigatorului. În acest fel, blogul va fi afișat mult mai rapid.De aceea toata lumea ar de castiga,in special cel care a conceput acel site deoarece server-ul lui este mai putin solicitat,apoi castigam si noi deoarece nu mai trebuie sa stam chiar asa de mult atunci cand accesam site-ul. n plus, descărcând mai puține date, calculatorul (sau smartphone-ul, tableta, etc) lucrează mai puțin pentru afișarea blogului, deci vor consuma mai puțină energie, iar SSD-ul sau hard disk-ul vor fi scutite de cicluri de scriere inutile.

Desigur, altfel stau lucrurile dacă folosiți în fiecare zi un alt program, lucrați cu alte fișiere sau accesați doar site-uri web pe care nu le-ați mai accesat până atunci. În astfel de cazuri nu aveți de ales și nici nu veți fi avantajați în vreun fel de pe urma păstrării fișierelor temporare.Daca nu avem un SSD si suntem obisnuiti sa stergem fisierele temporare in fiecare zi,e bine sa renuntam la acest lucru si sa il efectuam cel putin o data pe saptaman,adica undeva duminica cand efectuam mai multe operaii precum scanri pentru virusi,mentenanta,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *