Indiferent de ce cumparam din strainatate,fie baterii externe,termometre pentru cuptor,telefoane mobile,trebuie sa tinem cont de anumite criterii atunci cand efectuam o plata online de pe un anumit site,pentru produsul dorit.

In primul rand,trebuie sa tinem cont de modalitatea de plata,si aici ma refer la plata prin PayPal,deoarece intr-un tutorial v-am spus ca este mai usor sa-ti recuperezi bani,in cazul in care produsul pe care l-am achizitionat este stricat sau curierul ne aduce altceva. Crearea unui cont pe PayPal se face foarte ușor prin completarea unui formular,unde trebuie sa introduceti date cat mai reale,de fapt este obligatoriu sa faceti acest lucru. La crearea contului veți avea nevoie de o adresă de email valabilă, un număr de telefon și un cont sau un card de credit sau debit. Vi se vor cere, de asemenea, numele dumneavoastră complet și adresa de domiciliu.

Pentru a confirma că sunteți proprietarul cardului sau a contului bancar înregistrate în contul PayPal, înainte de activarea contului vi se va face un transfer. Transferul va veni însoțit de un cod pin ce va putea fi văzut în următorul extras de cont, în aproximativ 48 de ore de la adăugarea cardului sau a contului bancar în PayPal. Veți avea nevoie de respectivul cod pentru a activa contul PayPal și putea efectua plăți.

Dupa vine depozitul unde o sa ajunga comanda.Daca comandam,de exemplu,din China,bineinteles ne asiugram/intrebam suportul site-ului daca are depozit pe continentul in care te afli si daca se livreaza in tara ta.

Urmatorul pas tine de efectuarea platii,bineinteles nu trebuie sa va dau foarte multe explicatii,insa am sa va zic un sigur lucru: cand faci plata prin PayPal,comanda vine pe adresa cu care ai creat contul,deci de asta v-am spus de ce e bine sa putenti datele voastre reale,la crearea contului PayPal.

Iar ultimul pas,bineinteles este urmarirea si ridicarea comenzii.

 

One thought on “De ce trebuie sa tinem cont atunci cand comandam produse din afara tarii”

 1. Salut,
  Am si eu o rugaminte: Am facut o comanda pe gearbest in data de 6.07.2016 care nu a ajuns nici pana astazi. Plata am facut-o prin paypal livrarea facandu-se prin posta si am ales si o asigurare. Vazind ca nu mai ajunge coletul, le-am scris , iar ei mi-au raspuns sa am rabdare ca e inca pe drum dar din cate am vazut pe un site de tracking a ajuns in statele unite. Uite traseul urmat:
  2016-06-27 8:17 Küldemény információ: Küldemény előkészítése a feladó által / Item data received.
  2016-06-27 22:30 Parcel departure in OWE Shenzhen Sorting Centre, Parcel Departure, OWE Shenzhen Sorting Centre
  2016-06-28 08:00 Parcel departure in OWE HongKong Sorting Centre, Parcel Departure, OWE HongKong Sorting Centre
  2016-06-29 14:00 Parcel is leaving Hong Kong Airport – 695-38811205, Parcel Leaving Port, Hong Kong Airport
  2016-07-02 13:02 United Kingdom, Received, Hayes Sorting Centre
  2016-07-04 18:30 Dispatched from OWE warehouse, Dispatched, Hayes Sorting Centre
  2016-07-11 9:31 Küldemény információ: Küldemény postai átvétele / Item accepted, Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
  2016-07-14 12:58 Küldemény információ: Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered Kiegészítő információ: meghatalmazott, Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
  2016-09-01 08:18 United Kingdom, Returned, Ealing Sorting Centre
  2016-09-01 12:53 United Kingdom, Dispatched, Ealing Sorting Centre
  Imi poti spune ce s-a intamplat si ce pot sa fac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *