[ad#dr]

Salutare, bine ati venit pe TutorialeVideo.info, in acest tutorial o sa invatam de unde luam sistemul de operare Windows 7, apoi cum il instalam si apoi vom vedea cateva setari pentru al face mai rapid. Aceste setari sunt recomandate pentru oricine, pentru ca unele servicii din windows sunt inutile dupa parerea mea.

Pentru a descarca Windows 7 Enterprise este nevoie sa aveti un cont de Windows live sau Hotmail. Daca nu aveti unul, aveti posibilitatea de a crea unul, chiar de pe pagina de unde luam sistemul de operare. Pentru a descarca sistemul de operare trebuie sa dam clik AICI.(click pe cuvantul aici scris cu majuscule).

Odata ajunsi pe acest site, trebuie sa ne alegem versiunea pe care vrem sa o instalam. Daca aveti un PC compatibil cu versiunea de 64bits, va recomand cu caldura sa instalati aceasta versiune.

Iata cerintele de sistem recomandate de mine pentru versiunile x86 si x64 de Windows 7:

  • 1.5 GHz  32-bit (x86)/ 64-bit (x64) (preferabil dual-core)
  • 1.5 GB of RAM (32-bit) / 3 GB RAM (64-bit)
  • 20 GB available disk space (32-bit) / 20 GB (64-bit)
  • O placa video compatibila cu DirectX 9 cu WDDM 1.0 sau mai recent

Instalarea dureaza in jur de 20-25 de minute. Timpul in care Windows-ul se instaleaza poate fi influentat de performantele PC-ului.

Microsoft a ales ca o data cu sistemele de operare sa puna si niste servicii, dupa parerea mea inutile. Un serviciu ar fi UAC( user accout control), care desi ce spune ca ar fi important pentru securitate, nu este chiar asa. Acesta consuma destul de multe resurse si poate fi inlocuit foarte usor cu un alt soft de securitate. Alte servicii ar mai fi cele vizuale. Putem sa dezactivam foarte usor. Aero Peek, Aero Glass si Aero Shake sunt niste servicii de detaliu, puse de catre Microsoft pentru a infrumuseta sistemul de operare si pentru a atrage utilizatorii. Eu, de fiecare data cand reinstalez Windows-ul am grija sa dezactivez doua dintre aceste efecte, si anume Aero Peek, Aero Shake.

Daca ati ales o solutie de securitate care contine si firewall, recomandat este sa il opriti si pe acesta. Eu chiar daca nu folosesc o asemenea solutie de securitate il dezactivez. Un alt serviciu este Windows Defender. In Windows 8 acesta a fost inlocuit cu MSE ( Microsoft Security Essentials ). Este un antivirus cu care vine sistemul de operare in mod default. In versiunile de Windows Vista, Xp si 7 acesta nu este un serviciu pe care ne putem baza, asa ca este recomandat sa il dezactivam si sa ne instalam noi produsul nostru preferat de securitate.

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply