Bun venit la un nou tutorial video. Astazi o sa vedem cum putem descarca masini virtuale gata instalate cu sistemele de operare Windows 7, 8.1, 10. Le gasim la download gratuit pe site la Microsoft, ne alegem versiunea de Windows care ne intereseaza si asteptam sa se finalizeze descarcarea. In continuare avem nevoie de un program de virtualizare in care sa putem rula aceste masini virtuale.

Personal utilizez VMware Player. Daca folositi VirtualBox aveti un avantaj deoarece acesta ne permite sa realizam un Snapshot asupra masinii virtuale. Acest lucru este util si in cazul de fata, deoarece masinile virtuale descarcate vor fi in perioada trial timp de 90 de zile. Cand expira aceasta perioada va trebui sa cautati o metoda de activare sau sa utilizati comenzile puse la dispozitie de Microsoft chiar in imaginea de fundal de pe masina virtuala (in cazul meu, am folosit in tutorial Windows 7).

Daca faceti un Snapshot la masina virtuala, atunci nu mai aveti probleme deoarece il puteti restaura dupa ce perioada trial se incheie. Practic este un fel de backup facut la masina virtuala.

In tutorialul video de mai jos gasiti mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *