Din ce in ce mai multe persoane se hotarasc sa isi faca un director web. Nu toata lumea cunoaste in totalitate ce ar trebui sa ofere un director web sau o parte din ei stiu dar nu vor sa ofere aceste lucruri.

Asa ca incep sa enumar principalele functii ce trebuie sa le ofere un director:
– Cel mai important este ca acel director sa ofere un link direct catre siteul inscris; Linkurile care folosesc REDIRECT, cele puse in frame-uri sau javascript, sau cele ce au atributul nofollow sunt practic nule ca valoare.

Ca posesor de site nu merita efortul de ati inscrie siteul intr-un asemenea director web. Ar fi recomandat ca acolo unde apare acel link direct sa nu fie inca 100 de alte linkuri pentru ca astfel linkul respectiv are o valoare redusa.

– Destul de important este ca “Ancora” linkului sa fie activa acolo unde linkul este direct, nu acolo unde este un link catre pagina directorului de duce la pagina cu linkul direct.

Dragi posesori de directoare, daca tot oferiti functia de “numele linkului” sau “ancora” atunci folositi aceasta ancora acolo unde linkul duce catre siteul respectiv. Altfel este lipsita de valoare.

– Iar destul de important este continutul paginii unde este pus linkul respectiv. Este indicat si foarte folositor ca acest continut sa fie din aceiasi nisa ca si site-ul respectiv.

Mare atentie daca va inscrieti site-ul intr-un director web. Daca tot faceti un efort faceti-o cum trebuie; cautati exact categoria cea mai apropiata de nisa site-ului vostru. In acest fel impuscati 2 iepuri dintr-o lovitura: aveti sanse mai mari sa fiti acceptat in director si castigati o valoare mai mare a linkului in ochii motoarelor de cautare.

PR-ul este transmis de o pagina web, nu de un site web. Astfel conteaza pagina pe care este plasat linkul dumneavoastra; desigur conteaza si numarul de linkuri externe de pe acea pagina, pentru ca PR-ul transmis este impartit la numarul de linkuri externe de pe acea pagina.

O sa ziceti ca aveti PR la un site care a fost inscris in asemenea directoare. Ei bine este corect. Daca o pagina nu are nici PR1 asta nu inseamna ca nu are deloc. Si acele pagini transmit PR intro masura mai mica.

Ei bine directoarele web sunt niste siteuri care contin de obicei linkuri web, sau cu alte cuvinte siteuri web. Afisarea acestor linkuri este facuta pe categorii, sau in functie de taguri sau dupa ce criteriu doreste proprietarul acelui director.

Importanta unui site pe internet este data de numarul de legaturi (linkuri) catre acel site. La fel ca si in viata reala unde un om este cu atat mai importat cu cat mai multa lume vorbeste despre el, asa si in internet in cazul siteurilor web. Cu cat aveti mai multe linkuri pe alte siteuri care duc catre siteul dumneavoastra cu atat aveti un site mai important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *