Virusii pentru calculatoare vin in diferite marimi si diferite aspecte pentru toata lumea, incepand de la malware , spyware , trojeni si “viermi” sau worms dar cele mai periculos este acela care vine in forma de antivirus.

Da este adevarat ce am zis mai sus poate nu iti inchipui acest lucru dar virusii pot sa iti atace calculatorul si sub forma de antivirus si aceste programele sa le zicem asa sunt numite de marile companii “fake antivirus” adica antivirus fals.

Cum se intampla acest lucru? probabil uni din voi deja a-ti experimentat o astfel de amenintare si vorbesc mai exact despre un program care la deschiderea calculatorului porneste el prima data si scrie mare pe tot ecranul ca sunteti infectat si ca calculatorul este compromis sa faceti o scanare dupa ce da-ti click pe scanarea de rutina el va gaseste cateva zeci chiar sute de amenintari false , dupa care va ramane doar o singura optiune si asta duce tot timpul la cumpararea versiunii pro a “antivirusului” pentru devirusare in SUA si in alte tari acest timp de amenintare este destul de mare avand in vedere numarul mare de utilizatori.

Acuma sa fim seriosi fiind un novice in ale calculatorului iti scrie mare pe ecran “pierzi tot daca nu cumperi programul pentru 10 $ sau 19.99” uni sunt chiar dispusi sa plateasca, bine asta in afara ca la noi facem o reinstalare de windows si gata amenintarea 🙂
Pentru a rezolvat acest timp de problema de restarteaza calculatorul in SAFE MODE si porniti programul din tutorialul video de mai jos .

Cum ajungi in safe mode? la pornirea calculatorului ori ti apasat F8 ori apesi de mai multe ori!

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply