Am ajuns sa fac un prim tutorial despre SSD adica despre solid state drive probabil ca unii dintre voi au auzit deja despre noua tehnologie SSD, am ajuns si eu la un final sa testez SSD-urile si pot spune la prima impresie „wow”. Adica un prim contact l-am avut la instalarea windowsului (undeva la 5 minute) dupa care prima bootare care este cea mai lunga a durat 6 secunde, o pornire normala 2-3 secunde pana se incarca windowsul complet.

Pot sa vorbesc despre acest ssd foarte mult insa haideti sa trecem la lucrurile mai importante, viteza de scriere/citire la un SSD este de 10X mai buna decat la un HDD normal care merge pe 7200 RPM dupa cum stiti HDD-urile la laptopuri sau la notebook majoritatea vin pe 5400 RPM pentru a reduce consumul de curent.

Un SSD in momentul de fata pleaca de la pretul de 250 de ron la capacitatea de 60 de GB, cea ce este foarte mult insa sunt sigur ca multi dintre voi se gandesc deja … „60 GB pai si filmele?” eu unu incerc sa pun sistemul de operare si programele importante pe SSD si tot ce e DATA pe un HDD normal.

Cumpara SSD kingston

 

[c5ab_video c5_title=”Diferenta dintre un SSD si un HDD clasic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *