Pe piața produselor antivirus găsim anumite softuri de securitate  cu un renume mare, un renume  pe care  nu mai este necesar sa fie  menționate. Bineînțeles, toate oferă protecție sporită, însă conțin multe caracteristici de care un utilizator obișnuit nu are nevoie expresă. În plus, acestea îngreunează funcționarea sistemului printr-un consumul ridicat de resurse,de aceea  exista un program antivirus, ușor, cu un consum deosebit de mic de resurse, ideal pentru calculatoarele cu o configurație hardware ceva mai slabă,softul numindu-se Diyusof Antivirus. Programul antivirus este o soluție de protecție a calculatorului împotriva unei largi varietăți de amenințări, cum ar fi viruși, troieni și viermi și alte elemente malware, dispunând de funcții menite să conlucreze proactiv și de a reduce riscul de infectare cu orice formă de viruși.

Dupa ce instalez aplicatia o sa apara interfata grafica, tipic programelor de gen și softul oferă protecție în timp real, astfel, dacă în momentul descărcării unui fișier, acesta reprezintă o amenințare, imediat va fi transferat în carantină. Tipurile de scanare prezente, în număr de patru, oferă următoarele posibilități:

  • Full system scan -execută o scanare în adâncime a întregului sistem
  • Quick scan -scanează rapid partiția sistemului de operare și memoria operațională
  • Select folder to scan -scanarea unui anumit folder suspect a fi infectat
  • Process scan -execută scanarea unui proces ce rulează în fundal

Opțiunile programului nu vor pune în dificultate nici pe utilizatorul începător, fiind deosebit de simple. Nu cred că este nevoie de a fi modificate, doar dacă doriți ca protecția în timp real, respectiv scanarea, să fie executată în funcție de extensia sau dimensiunea unui fișier. De aceea acest antivirus este destul de simplu de utilizat, însă, cu certitudine se poate afirma că impresionează prin consumul deosebit de resurse si anume la procesor acesta are un consume de 0%-1%- și la memoria RAM avem un consum de 2,5-3MB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *