Doua planuri de energie pentru ca autonomia laptopului să fie mai bună în GNU/Linux

Pentru cei care folosesc sistemele de operare Linux si au nevoie de mai multa autonomie la laptop,in special ca aceasta sa fie performanta,putem apela la doua planuri de energie destul de bune numite PowerTop si TLP.

TLP – Linux Advanced Power Management

Încep cu TLP deoarece este soluția pe care eu, personal, o folosesc și instalez în laptopurile tuturor prietenilor  la care m-am dus sa le instalez sistemul de operare Linux. Se instalează și configurează cu ușurință, operație care nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute, după care poți, pur și simplu, uita de existența sa.

Nefiind disponibilă în depozitele oficiale, pentru instalarea sa va trebui mai întâi adăugat, în lista celor de încredere, depozitul pus la dispoziția noastră de către dezvoltator.In tutorial v-am lasat cum anume adaugam aceste depozite la preferinte si cum anume utilizam acest plan de energie.

PowerTop

Lansată, dacă nu mă înșel, în primăvara anului 2007,PowerTop este o altă aplicație care ne ajută să reducem consumul de energie a laptop-urilor cu procesoare Intel. Aceasta se poate instala prin adăugarea în lista celor de încredere a unuia dintre depozitele ce o găzduiesc.Cum v-am spus si la TLP,comanda pentru acest plan o aveti in tutorial.

Daca intampinati probleme va rog sa le lasati in sectiunea de comentari a acestui tutorial si am sa va ajut cu ce anume intampinati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *