Explicatii despre internetul pe mobi,consumul aplicatiilor asupra acestuia si cum putem remedia problema

Internetul mobil nu este ieftin și asta o știe toată lumea. Chiar dacă providerii dau impresia ca oferă internet nelimitat, trafic nelimitat sau trafic bonus, nu este nimic mai mult decât marketing. Adevărul este ca internetul mobil este scump, indiferent cat de ieftin pare în reclame.
La pachetele de date din abonamentele de voce, se oferă, de exemplu 2 Giga de trafic, după care se aplica taxa pe fiecare MB consumat.
La pachetele de internet pe cartela, care de obicei se vând cu tablete, internetul este NELIMITAT, dar cu o șmecherie; Se limitează viteza după depășirea traficului inclus, sau se oferă internet nelimitat seara, când rețelele se descongestionează și providerii își permit sa lase liber la internetul mobil, fără sa li se topească relele. O categorie aparte este cea cu provideri care au rețeaua varza și care oferă net nelimitat, fără să realizeze, ca rețeaua lor nu rezista sau este prea slab dezvoltata.
Internet mobil, consum aplicații și rezolvare problemă.
Lăsând la o parte oferta providerilor de internet mobil, noi trebuie sa ne asiguram ca datele mobile incluse în abonament sau în extra-opțiunea de la cartela, ne ajung de la o luna la alta, fără sa intram în „mini bar”, ca ne rupe la bani.
De obicei, utilizatorii au obiceiul sa instaleze foarte multe softuri pe telefon, fiind foarte ușor sa pierzi controlul asupra acestora. Multe aplicații vor sa se conecteze permanent la internet, sa verifice după update-uri, sa sincronizeze agenda, sa facă backup la poze, etc. Bineînțeles, toate aceste aplicații consuma datele mobile, atunci când nu suntem pe WiFi, când de fapt s-ar putea aștepta pana ajungem la o conexiune wifi, pentru efectuarea update-urilor, backup-ului, etc.
Când vine vorba de consumarea traficului, avem de-a face cu doua tipuri de trafic:
Traficul din foregroung (trafic normal inițiat acțiunile userului)
Exemple: browser, youtube, download, skype, etc
Traficul din background (trafic în fundal inițiat pe nesimțite de aplicații și servicii)
Exemple: actualizări aplicații, sincronizare email, backup poze în cloud, aplicații chat, etc
In tutorial am arătat cum se opresc datele de fundal, atât per aplicație, cat și în totalitate pentru toate aplicațiile, pentru internetul mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *