Explicatii in legatura cu problema gasita in browser-ul Chrome in legatura cu “ Fișierul poate afecta experiența de navigare. De aceea, Chrome l-a blocat”

In Google Chrome atunci cand descarci anumit continut de pe internet,poti intampina o problema legata de un avertisment de securitate,chiar daca tu stii foarte bine ca acel fisier nu este virusat.Mesajul este pronuntat in felul urmator “fisierul poate afecta experienta de navigare.De aceea Chrome l-a blocat”,iar majoritatea utilizatorilor de Chrome il cred pe cuvant si ignora faptul ca acest mesaj este uneori o alarma falsa si trag tot felul de concluzii precum ca fisierul este virusat,etc. Un exemplu ar fi atunci cand vrem sa descarcam aplicatia music2pc.exe,Google Chrome iti blocheaza acest acces insa daca noi luam softul de pe Firefox si il incarcam pe site-ul VirusTotal vom vedea daca este virusat sau nu,de mentionat faptul ca VirusTotal apartine companiei Google.
Insa nici acest site nu este un sfant,deoarece daca introducem setup-ul in VirusTotal acesta spune ca este curat,insa haide-ti sa incercam sa introducem si URL-ul site-ului de unde descarcam o aplicatie si vom fi surprinsi ca acesta poate sa fie o amenintare sau nu.S-ar putea ca setup-ul sa fie curat,insa atunci cand dam Paste la URL-ul site-ului de unde am descarcat aplicatia,dintre cele 65 de solutii de securitate,una sau chiar mai multe(2-3) sa-l gaseasca virusat(chiar mai putin) atunci softul respectiv a fost catalogat gresit in ceea ce priveste amenintarile.

Ce ne-ar spune Goolge in legatura cu acest lucru:

Chrome blochează automat descărcările dăunătoare care încearcă să creeze probleme pe computerul tău, cum ar fi:

 • să trimită viruși;
 • să divulge datele private;
 • să schimbe setările browserului și ale computerului;
 • să adauge extensii sau bare de instrumente nedorite în browser.

De ce a fost blocată descărcarea

Este posibil ca descărcarea fișierului să fi fost blocată din unul dintre aceste două motive:

 • credem că ar putea fi un fișier rău-intenționat, nedorit sau neobișnuit;
  • Rău-intenționat: ai încercat să descarci un conținut cu programe malware.
  • Nedorit: ai încercat să descarci un software înșelător. Acest program, aparent o descărcare utilă, poate de fapt să facă modificări neașteptate pe computer.
  • Neobișnuit: ai încercat să descarci un software necunoscut, care poate fi periculos.
 • am aflat că site-ul de pe care ai încercat să descarci fișierul este cunoscut pentru distribuirea de programe malware.

Cu alte cuvinte, e vorba de un fișier „neobișnuit”, adică unul nu foarte popular. Cei care dețineți un site și cunoștințe suficiente, încărcați în propriul FTP un fișier text gol, de preferat comprimat ZIP, apoi încercați să-l descărcați cu Chrome.

Veți vedea că mesajul „Fișierul poate afecta experiența de navigare. De aceea, Chrome l-a blocat.” își face apariția și descărcarea este blocată.

Deci este virus sau nu? Ei bine acest lucru nu poate fi precis,fie este vorba despre o greseala,iar daca Virustotal ne spune si cand introducem cele 2 optiuni mentionate mai sus ca e virusat de mai multe solutii de securitate atunci este un pericol adevarat,insa daca este decat o singura solutie(sau din 62 decat 2-3 a detectat pericolul nu este o amenintare) este o alarma falsa si trebuie sa descarcam continutul de pe un alt browser.

 

[c5ab_video c5_title=”Explicatii in legatura cu problema gasita in browser-ul Chrome in legatura cu “ Fișierul poate afecta experiența de navigare. De aceea, Chrome l-a blocat””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *