Firefox incarca paginile web pe furis atunci cand trecem peste link-uri,cum putem sa prevenim aceasta problema

Cele mai multe browsere folosesc o tehnica numita de a prelua sau a prinde  caching-ul de pagini web pentru a servi utilizatorului de Internet  rezultate foarte bune. Cu toate acestea, Firefox face acest lucru pe furiș. Atunci când utilizatorul planează mouse-ul peste un link, Firefox trimite imediat o cerere de pe site-ul asociat în fundal, fără ca utilizatorul să știe.

Acest lucru ar putea fi de ajutor pentru utilizator de internet prin preluarea de date în avans, dar, de asemenea, prezintă un risc potențial prind expunerea  vieti  private și preocupările legate de securitate. In plus, mănâncă o mulțime de date, deoarece utilizatorii tin să mutam mouse-ul în jurul lor paginile web mult trimiterea de o mulțime de cereri.

Dar ce se întâmplă dacă un link pe care utilizatorul il acceseaza  aparține unui site malitios care utilizatorul nu are nici o intentie de al accesa. Mozilla Firefox va trimite datele utilizatorilor la site-ul fără discriminare si provoca intimitate foarte mare și problemele legate de securitate.

Problema este complicată, deoarece acest lucru nu este ceva ce poate fi oprit prin editarea JavaScript sau CSS, deoarece acest lucru este complet controlat de Firefox. Preîncărcarea este o caracteristică a unui API numit nsISpeculativeConnect, și Mozilla spune ca acest script  permite un fel de cod non-networking oferind indicii pentru stratul de rețea care o încercare de conexiune HTTP pentru un anumit site este probabil să se întâmple în curând; Acest lucru permite stratul de rețea începe configurarea TCP și, dacă este cazul strângeri de mână, SSL pentru a economisi timp atunci când conexiunea este, de fapt deschis mai târziu.

Pentru a rezolva aceasta problema deschid un browser si voi scrie ”about:config”,dupa care la casuta de search scriu ” network.http.speculative-parallel-limit” si ii schimb valoarea in ”0” in loc de orice alta valoare

One thought on “Firefox incarca paginile web pe furis atunci cand trecem peste link-uri,cum putem sa prevenim aceasta problema”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *