Salut si bine te-am regasit la un nou tutorial,in acest tutorial v-am prezentat un program de eliminat viruși, troieni, spyware, adware: FreeFixer. Elemente periculoase ca virusi,troiene,spyware,adware sau orice alt tip de malware, își pot face cu ușurință drum în calculatorul nostru, așa că o măsură de securitate în plus, pe lângă antivirusul instalat, nu strică niciodată. FreeFixer este o un program de securitate in plus în plus,  program creat pentru a ne ajuta să eliminați astfel de elemente malware infiltrate în calculatorul nostru. Programul analizeaza calculatorul în căutarea de malware în locații în care aceste tipuri de aplicații, de obicei, isi lasă urme. Conform bazei sale de date, FreeFixer nu va decide niciodata automat care fișiere reprezintă viruși, lăsându-ne pe noi  să ne hotăram  asupra lor. Bineînțeles, se impune o minimă cunoaștere a acestora infectii.

Dupa ce instalez aplicatia o sa apara interfata grafica, aceasta  este foarte simplă, intuitivă, pentru început, tot ce avem de făcut pentru prima data este să scanam calculatorul cu butonul Start scan, ira procesul de scanare este destul de rapid, FreeFixer căutând doar semnături suspecte ale fișierelor, acesta nu analizeaza întregul fișier. Versiunea gratuită nu oferă opțiunea de vizualizare a secțiunii cu elementele în carantină, acestea fiind afișate doar în fișierul raport de tip log. FreeFixer poate fi programat să scaneze calculatorul la intervale regulate, la orele stabilite, având chiar opțiunea de a trezi calculatorul din modul Sleep sau Hibernare pentru a-și îndeplini sarcina.

Daca apas pe optiunea Tools voi avea toate opt, acestea oferă celor avansați posibilitatea afișării funcțiilor criptografice MD5 sau SHA256 pentru fiecare fișier în parte. În plus, FreeFixer pune la dispoziția utilizatorului un mic utilitar numit  File Nuker, ce me poate ajuta să eliminați tot felul de fișiere nedorite din calculator,insa  in cazul în care respectivul fișier este blocat de sistem sau de vreun proces în desfășurare, va fi șters la primul restart al sistemului. Tot la aceasta Tools avem la dispoziție funcția System File Checker pentru verificarea fișierelor de sistem. Dacă aceste fișiere au fost modificate, falsificate , programul va reface versiunea corectă din folderul Windows Cache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *