Grand Theft Auto V este un joc video action-adventure realizat de Rockstar North si publicat de Rockstar Games pe consolele Xbox 360 si PlayStation 3 a carui lansare va avea loc pe 17 septembrie 2013.Jocul, cel de-al 15-lea din seria Grand Theft Auto, este cel ce incepe a cincea era a jocului (fapt indicat prin cifra din titlu). Actiunea se desfasoara in orasul fictiv Los Santos (parodie a orasului Los Angeles) si in zonele inconjuratoare specifice sudului statului San Andreas (parodie a statului California).

In mijlocul crizei, 3 criminali foarte diferiti supravietuiesc cu succes: Franklin, un Hustler de stradă în căutarea de oportunități reale și serioase de bani, Trevor el este actiunea jocului acestuia, si Michael un spargator de banci din coasta de Est.

Schimbarea majoră față de precedentele jocuri ale seriei este în porțiunea single player a Grand Theft Auto V unde jucătorul își asumă rolul a trei protagoniști: Michael, Trevor și Franklin – infractori a căror povești coincid în cadrul misiunilor pe care le fac împreună. În timpul unei misiuni jucătorul poate prelua controlul unui alt protagonist când aceștia lucrează împreună pentru îndeplinirea unui obiectiv. De exemplu, într-o misiune, Michael coboară în rapel pe marginea unui zgârie-nor, Franklin îl veghează cu o pușcă cu lunetă, iar Trevor este pilotul elicopterului cu care vor evada.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *