Dezvoltatorul McAfee este binecunoscut pentru soluțiile de securitate gratuite sau comerciale oferite utilizatorilor de calculatoare. Iată că în afara acestora, același producător ne oferă un instrument ce oferă posibilitatea detectării anumitor probleme atât software, cât și hardware, cu posibilitatea optimizării funcționării acestora. McAfee TechCheck nu necesită instalare, fiind portabil, pornind scanarea sistemului și a perifericelor încă de la prima sa rulare.

Deschid aplicatia si o sa apara interfata grafica, scanarea cu programul McAfee TechCheck constă în identificarea problemelor sistemului de operare, ale rețelei de conectare la Internet, a programelor instalate, cât și a părții hardware, inclusiv a perifericelor calculatorului.

După scanare, McAfee TechCheck va afișa în interfața sa rezultatele pentru fiecare din cele patru secțiuni: sistemul de operare, securitate și problemele programelor instalate, rețeaua Internet și partea hardware cu dispozitivele periferice atașate. În urma scanării, pentru afișarea detaliilor problemelor detectate, va trebui să dați click pe link-ul ”Learn More în dreptul fiecărui modul. În cazul în care acest link lipsește, înseamnă că acel modul nu prezintă probleme. Inconvenientul programului McAfee TechCheck este că nu rezolvă problemele identificate, acestea trebuind remediate manual, totuși, consider o oportunitate de a afla cu ce probleme se confruntă calculatorul personal și a lua măsurile cuvenite. Pentru cei mai puțin inițiați în rezolvarea acestor probleme, McAfee TechCheck pune la dispoziție o fereastră de chat cu un specialist IT, ce ne va  da indicațiile necesare.

În plus, McAfee TechCheck are integrat un modul de ștergere a fișierelor inutile, junk files, optimizarea browser-ului, precum și câteva recomandări privind securitatea și integritatea funcționării sistemului.

Chiar dacă programul nu oferă rezolvarea automată a problemelor diagnosticate, poate fi de ajutor în multe cazuri, mai ales atunci când ne confruntăm cu diverse probleme fără rezolvare cunoscută. În concluzie, merită încercat, mai ales că nu necesită instalare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *