PHP este un limbaj de programare. Numele PHP provine din limba engleză şi este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. Folosit iniţial pentru a produce pagini web dinamice, este folosit pe scară largă în dezvoltarea paginilor şi aplicaţiilor web.

Se foloseşte în principal înglobat în codul HTML, dar începând de la versiunea 4.3.0 se poate folosi şi în mod „linie de comandă” (CLI), permiţând crearea de aplicaţii independente. Este unul din cele mai importante limbaje de programare web open-source şi server-side, existând versiuni disponibile pentru majoritatea web serverelor şi pentru toate sistemele de operare. Conform statisticilor este instalat pe 20 de milioane de situri web şi pe 1 milion de servere web[2]. Este disponibil sub Licenṭa PHP ṣi Free Software Foundation îl considerã a fi un software liber.

La finalul tutorialului, pentru a putea rulascripturi php, doar trebuie sa copieaza fisierele php in locatia C:wampwww si redenumiti-l in index.php. Lansati http:localhost si scriptul copiat de dumneavastra se va rula cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *