Problema lipsei driverelor problabil este una dintre cele mai intalnite atunci cand avem de-a face cu o noua periferica sau atunci cand instalam sistemul de operare Windows (XP, Vista sau chiar 7) de la zero. Acest tutorial este unul dintre acele solutii gasite tocmai pentru a ne scoate din aceasta incurcatura.
Ce sunt defapt aceste drivere, sunt niste fisiere speciale care faciliteaza comunicarea intre o anumita componenta hardware si sistemul de operare.

Probabil una dintre cele mai intalnite probleme atunci cand vine vorba despre instalarea unei noi componente hardware sau al insusi sistemului de operare este cea a lipsei driverelor.

Pentru a veni in sprijinul situatiilor in care aveti nevoie de driverul corespunzator pentru buna functionare a unei componente hardware, am centralizat pe aceasta pagina cateva dintre articolele mai reprezentative cu privire la acest subiect.

Driverele unui calculator sunt programe ce permit software-ului sa interactioneze cu hardware-ul. Acestea pot fi drivere de sunet, video, sau pentru imprimanta. Desi driver-ele fac parte din sectorul ascuns al Windows-ului, ele pot fi accesate si modificate daca stii ce faci.

In esenta, driver-ele conecteaza componentele hardware la software. Acest lucru este posibil prin CPU-ul (procesorul) calculatorului tau. Driverele mai avansate pot sa se ocupa de performanta calculatorului, dandu-ti mai mult control asupra lui.

Driverele sunt de obicei la baza multor probleme de software sau hardware. In cazul in care componentele conectate nu mai functioneaza, este de obicei din cauza unor drivere corupte sau care lipsesc. Acest lucru se intampla daca fisierul este descarcat in directorul gresit, sau daca este mutat sau sters din greseala. Cel mai bun mod de a identifica problema este sa descoperi care drivere sunt asociate cu programele ce nu mai functioneaza. Aceasta informatie se afla de obicei in manualul sau ghidul de utilizare.

Daca descoperi ca un driver este corupt sau lipseste, sunt mai multe modalitati de a remedia aceasta problema. Daca inca mai ai CD-ul de instalare al programului afectat, acesta va contine informatii de rezerva pe care le vei putea descarca. Insa, daca nu este vorba de asa ceva si programul afecatat nu are CD de instalare, exista drivere gratuite care pot remedia problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *