Salut, sunt Serban si acesta este al cincelea tutorial dintr-o suita de tutoriale ale limbajului C++, tutoriale ce le voi face pentru tutorialevideo.info; In acest tutorial vom vorbi despre blocul conditional `if` si despre omologul sau `else`.

Blocul `if` se foloseste atunci cand avem de luat o anumita decizie ce depinde de executia programului nostru; practic, nu este vorba de o decizie de tipul „sa folosesc `namespace std` sau nu”, ci este o decizie ce va fi luata _in_timpul_ executiei programului nostru. Portiunea de cod din cadrul blocului `if` cuprinsa intre parantezele acolade va fi executata _doar_ daca conditia din parantezele `if`-ului se evalueaza la True.

Blocul `else` se foloseste atunci cand conditia din parantezele rotunde ale `if`-ului se evalueaza la False. Atunci, codul din cadrul blocului `if` nu se va executa, ci se va executa cel din cadrul blocului `else`.

Pentru mai multe referinte, consultati:

http://www.tutorialspoint.com/cplusplus/cpp_if_else_statement.htm

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/control/

NU uitati: cititi si documentati-va in plus, nu parcurgeti _doar_ aceste tutoriale pentru ca nu sunt indeajuns pentru a va dezvolta calitatile de coding, ci sunt doar mici rampe de lansare catre cunoastere.

Dupa fiecare tutorial vizionat, abordati subiectul dezbatut in acesta pe net, in cartea `Thinking in C++`, in sectiunea de comentarii.

NU lasati sa treaca pe langa voi o informatie neclara, pentru ca orice farama de cunoastere este importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *