Ce este HTML?

HTML este un acronim al sintagmei HyperText Markup Language care descrie un limbaj descriptic cu ajutorul caruia putem crea o pagina sau un site web, respectiv cu care putem aranja elementele paginii web. HTML este un limbaj descriptiv desi uneori este numit limbaj de programare. Daca deschidem pagina HTML folosind notepad pw windows sau in instrumentul textedit in sistemul Mac se deschide si se afiseaza codul html (text). Pe de alta parte atunci cand rulati aceeasi pagina in browserul web, el o interpreteaza si o afiseaza in mod adecvat.

Ce este CSS

CSS acronimul de la cascading style sheets este un limbaj style shett de utilizare a paginii HTML care se foloseste pentru descrierea semantici de prezentare a documentului scris in limbajul descriptiv. Mai simplu daca ignoram definitia formala, CSS descrie, respectiv reglementeaza aspectul si formatarea oricarui element de pe pagina adica personalizeaza tag-urile HTML.

Ce este internetul

Internetul este reteaua tuturor retelelor. El conecteaza milioane de calculatoare la nivel global, formand astfel o retea globala. Cu ajutorul internetului un calculator poate comunica cu un alt calculator aflat oriunde in lumea, atat timp cat ambele sunt conectate la internet. Informatiile circula pe internet in printermediul unor diferite metode (protocoale). In cadrul Inernetului functioneaza diverse servicii cum ar fi www, e-mail, FTP si multe altele.

 

[c5ab_video c5_title=”Introducerea in limbajele HTML si CSS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *