Apple a vandut 9 milioane de iPhone-uri 5S si 5C, in trei zile, a anuntat luni compania americana, datele reprezentand un nou record pentru primul weekend de vanzare a smartphone-urilor.

Oferta initiala de telefoane iPhone 5S a fost epuizata in cele trei zile, se arata intr-un comunicat al Apple.

„Este cea mai buna lansare a iPhone, peste 9 milioane de telefoane vandute, un nou record pentru primul weekend de vanzari”, a spus directorul general Tim Cook.

Datele sunt mai bune decat anticipau analistii, care se asteptau in general la circa 6 milioane de dispozitiv comercializate. Modelul precedent, iPhone 5, a realizat vanzari de 5 milioane de unitati in primele trei zile de prezenta pe piata, dar nu a fost lansat imediat si pe piata chineza.

Apple a inceput vineri vanzarea noilor modele iPhone, 5S si 5C, evenimentul fiind insotit ca de obicei de cozi lungi formate in fata magazinelor companiei, iar analistii estimau un rezultat record pentru primul weekend, de pana la 6 sau chiar 7 milioane de unitati.

In Munchen, peste 2.000 de oameni au asteptat startul vanzarilor, in timp ce in Paris, la Luvru, 300 de persoane au stat la coada pentru deschiderea magazinului Apple. La magazinul din cartierul Ginza din Tokyo s-au strans aproximativ 800 de persoane inainte de startul programului, inclusiv oameni costumati in Batman sau imbracati in stilul cofondatorului Apple Steve Jobs.

Un magazin din Beijing a atras doar 50 de clienti, intrucat cumparatorii trebuie sa se programeze online pentru a veni la magazin sa-si ridice smartphone-urile.

 

images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *