Salut. Bine te-am regasit la un nou tutorial video despre Microsoft Office. Mai exact, astazi o sa va arat cum puteti adauga „footnote” si „endnote”. Pentru cei care nu stiu ce sunt aceste lucruri, am explicat mai bine in cadrul tutorialului video dar incerc sa o fac si aici.

– footnote – este notita realizata pe cuvant si atasata in partea de jos a paginii. Presupunem ca avem in text un cuvant imprumutat din alta limba si dorim sa-i oferim o definitie, ii adaugam un „footnote”, adica se adauga cifra „1” ca la exponentii de la ora de matematica, in partea de sus a cuvantului iar in subsolul paginii respective se adauga o notita unde putem scrie definitia acelui cuvant. (Mai usor este de vazut decat de citit, in cadrul tutorialului video).

– endnote- Este notita realizata pe cuvant si atasata la finalul documentului. In cazul in care documentul contine foarte multi termeni de specializate si acestia necesita o legenda prin care sa definiti acesti termeni, este nevoie sa adaugati aceasta notita la finalul documentului, pentru ca oamenii sa beneficieze de documentarea corecta si informarea necesara.

Aceste doua elemente sunt utilizate in redactarea de lucrari, eseuri si a cartilor. In marea majoritate a cartilor de pe piata, din aproape orice domeniu, o sa gasiti aceste notite. Aceste lucruri sunt elemente necesare si de nelipsit din continutul acestora.

Cei de la Microsoft au avut grija sa ne aduca toate uneltele necesare la indemana. „De ce sa muncesti de doua ori mai mult cand iti aducem totul la indemana?”, cred ca este premisa lor. Trebuie sa cunoastem mai bine programele cu care lucram fiindca acestea au fost construite pentru a ne usura munca.

Pentru a invata cum se adauga aceste elemente, te invit sa urmaresti tutorialul video fiindca vei gasi toate instructiunile necesare acolo iar daca urmezi pasii ca la carte, e imposibil sa nu-ti iasa.

Va invit sa stati prin zona si sa urmariti si urmatoarele tutoriale video realizate pe Microsoft Office care vor veni cat de curand pe site-ul nostru. Pana atunci, va urez Vizionare Placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *