Salut! Prin acest tutorial incep seria unor tutoriale video pe tema: Office 2007. In acest prim tutorial vorbim despre Microsoft Word, cel mai folosit program de editare text pe care il utilizam majoritatea dintre noi, datorita interfetei destul de prietenoase cu utilizatorul si a multimilor de functii care ne sunt puse la indemana.

Primul lucru pe care il facem cand pornim pentru prima data Word si vrem sa scriem este setarea modului de vizualizare a paginilor si orientarea acestora. Paginile pot fi vizualitate in urmatoarele moduri: „Print Layout”, „Full Screen Reading”, „Web Layout”, „Outline” si „Draft”. Personal, lucrez in modul „Print Layout”, dar cunosc persoane care lucreaza si-n celelalte moduri de vizualizare a continutului text, tocmai de aceea am ales sa vi le prezint pentru ca dvs. sa alegeti modul de lucru cat mai usor pentru voi.

Trecand peste modul de vizualizare a paginilor si ajungand la orientarea acestora, aici avem doua optiuni: orientare una sub cealalta si orientare stanga dreapta. Mai exact, putem avea o pagina sub alta sau o pagina langa alta (stanga-dreapta). Exista posibilitatea de a avea mai multe pagini una langa cealalta in cazul in care scadem scala la scara de dimensiune (zoom), dar asta ne aduce in imposibilitatea de a lucra datorita dimensiunilor prea mici a paginilor si a textului. La butonul „View” prezent in bara de meniu, avem doua optiuni pe care le putem folosi: „One page” si „Two Page”, care ne ajuta sa asezam paginile una sub cealalta sau una langa cealalta. Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste aceste setari, te invit sa urmaresti tutorialul video.

De asemenea, iti asteptam parerile/opiniile/sugestiile/intrebarile intr-un comentariu. Vom fi aici sa va raspundem. Vizionare Placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *