NetToolset: Ping, Traceroute, DNS Lookup, Reverse DNS, IP Whois, Domain Whois și Port Scan

Monitorizarea unei rețele de conexiuni impune mai multe instrumente, fiecare având un rol bine determinat.NetToolset este un pachet gratuit de programe ce conține un set de instrumente administrare rețea ca Ping, Traceroute, DNS Lookup, Reverse DNS, IP Whois, Domain Whois și Port Scan. Interfața programului este bine organizată, împărțită pe module distinctive, fiind astfel simplu de utilizat. Modulul ”Ping” este utilizat pentru a verifica pachetele pierdute, timpul de răspuns al unei gazde. Introduceți adresa unei gazde, apoi click pe butonul ”Ping. Imediat, în partea dreaptă vom avea rezultatul. Același lucru se poate obține și în linie de comandă, însă fără interfață grafică.Daca dam click pe tab-ul ” Traceroute acesta ne permite vizualizarea în timp real a rutei parcurse pentru atingerea țintei finale, adică de la propriul calculator, la adresa menționată în bara respectivă. Se poate verifica printr-un ping orice punct din listă, sau deschiderea sa în browser. Același lucru este valabil și pentru căutare DNS-uri în tab-ul ”DNS Lookup.

Tab-ul ”Reverse DNS ajută la aflarea numelui domeniului oricărei adrese IP. Simplu, introduceți adresa IP în bara de adrese și apăsați pe butonul ”Reverse Lookupunde vom avea  afișat rezultatul pentru Revese DNS și numele gazdei: Tab-urile ”IP Whois și Domaine Whois sunt asemănătoare, primul modul rezolvând o adresă IP având ca rezultat numele, locația utilizatorului, cât și raportul amănunțit al rezolvării IP-ului, sau domeniului respectiv,iar cel de al doilea mod conține informații detaliate cu privire la un nume de domeniu, date de contact, numele serverului, etc.

În ultimul tab ”Port Scan” vom avem posibilitatea scanării porturilor pentru o anumită gazdă (adresă IP). De exemplu, avem posibilitatea de a vă scana porturile deschise în router. Introduceți gama de porturi de scanat, adresa IP internă, apoi dam click pe ”Scan” NetToolset este compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8, atât pe 32-bit, cât și pe 64-bit. ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *