Activitatea pe desktop presupune deschiderea mai multor locații potrivit necesităților fiecăruia. Accesarea diferitelor locații înseamnă navigarea în Windows Explorer, printre fișiere, foldere, etc. Ceea ce rezulta ca pentru un utilizator acest lucru este destul de  incomod, nu? Nu ar fi mai simplu să aducem pe desktop locațiile cele mai des accesate pentru a le avea la îndemână? Nimi Places poate rezolva acest lucru într-o manieră elegantă. Micul program, de nici 1MB, vă poate ajuta să va organizați desktop-ul pe containere personalizate, care pot conține fișiere, foldere, locații în rețea, etc. Având suport și pentru fișiere media, acestea pot fi previzualizate, redate, stabilirea de reguli distinctive pentru fiecare locație, etc. La prima rulare a programului, aveți posibilitatea de a personaliza modul apariției containerelor pe desktop.

Nimi places va rezida în zona de notificare, unde îl veți accesa pentru adăugarea de containere pe desktop. Adăugarea locațiilor pe desktop, o puteți face prin ”click dreapta” în interfața programului, sau din butonul „+” aflat în colțul stâng.

Locația respectivului container cât și timpul de afișare se pot schimba tot din meniul contextual, având posibilitatea de a afișa respectiva locație într-un interval de timp bine stabilit (Time range). Fiecare element al unui container poate fi deschis, editat și etichetat la fel ca în Windows Explorer, însă fiind la îndemână, nu mai este necesară navigarea în locația respectivă. Regulile pentru fișiere și folderele adăugate, pot fi stabilite și editate din meniul contextual în câmpul Rules al interfeței grafice din aplicatie. Astfel, orice locație aleasă cu butoanele ”” poate fi mutată, duplicată (copiere), sau de a crea un link simbolic către altă locație. Mai mult, se poate stabili un interval de timp în care aceasta va fi afișată sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *