Buna, in acest post am sa va explic despre programul „privazer” fiind unul din cele mai bune programe pentru curatarea calculatorului dv. de ce spun acest lucru?

Pentru ca majoritatea programelor pentru a curata un windows ofera doar curatarea superficiala a fisierelor nefolositoare sau a websiturilor vizitate sau a fisierelor temporare tocmai de acea prezentam acest program care are foarte multe functii am sa va prezint mai jos cate din functiile cele mai importante si care ne pot fi de ajutor pe viitor.

Probabil unii din voi se vor intreba de ce nu mai realizam tutoriale video , doar tutoriale text am hotarat momentan cel putin sa schimbam putin directia websitului dupa care vom revenii atat cu tutoriale video cat si cu tutoriale text.
Programul PrivaZer este un program gratuit am sa va postez si linkul de download la sfarsitul acestui post, la prima deschidere a programului o sa da-ti de meniul din poza de mai jos care va permite sa scanati hardul sau orice alta partitie doriti dv. memory stick sau ce mai aveti prin calculator.

 

Daca selectati optiunea „Scan in-depth” o sa vedeti in partea stanga toate locatile care vor fi verificate/scanate cu posibilitatea sa bifati anumite locuri care doriti sa nu fie scanate tot in acest timp verificarea pe care am facuto si noi a durat undeva la 15 minute , totul depinde de datele pe care le aveti in calculator volumul lor.

In premiera fata de alte programe PrivaZer ofera posibilitatea de a sterge conversatiile de pe messanger, istoricul fisierelor descarcate de pe internet si altele.

Ok dupa ce ai selectat exact caile pe care vrei sa le scanezi atunci dai click pe scan verificarea „sumara” nu dureaza mult acuma cum am spus si mai sus depinde de volumul de date pe care il ai in calculatorul tau cea ce inseamna ca poate sa dureze foarte putin sau destul de mult.

Dupa terminarea scanarii sau a verificarii o sa primiti o statistica a fiecarei cai pe care a-ti bifat sa fie scanata si acum tot ce trebuie sa faci este sa dai click pe „CLEAN” pentru a incepe procesul de curatare.

Procesul de curatare cand este pornit pentru prima data si daca ai marcat toate locatile din lista de mai sus poate dura si 2 ore probabil chiar mai mult la mine a durat undeva la 2 ore jumate avand in vedere faptul ca detin un hard de 1TB din care 500 GB este ocupat trebuie lasat programul pana termina dupa care o sa observati o mai buna performanta a calculatorului.

Un alt mic bonus de la PrivaZer mia atras atentia si acesta Fiind „File Shredder” ce face aceasta functie de file shredder? sterge fisierul dorit cu totul din calculator am sa explic mai pe viitor ca un fisier pus in „cosul de gunoi” nu se sterge cu totul el ramane in calculator si poate fi recuperat intr-un timp foarte scurt.

PrivaZer ne ofera si acesta mica functie de a sterge fisierele mai importante cu totul din calculator in cazul in care il vindem sau il imprumutam cuiva fara ca acesta sa poata recupera ceva date de pe hard in cazul in care vrea sa vada ce anume am avut in acel hard.

Aplicatia PrivaZer o sa ne puna micul programel „file Shredder” in meniul „click dreapta de pe mouse” pentru a fi mai usor de utilizat.

Odata ce ai dat click pe „shred” file se va deschide o fereastra unde o sa ai si butonul „start” pentru a sterge in siguranta acel fisier.

Privazer este unul din cele mai bune aplicati de curatire a windowsului peste care am dat pana acuma Functioneaza pe windows xp, Windows Vista, Windows 7 si Windows8
Download PrivaZer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *