Program care configurează Windows pentru creșterea duratei de viață și a performanței SSD-urilor

In trecut,tot felul de bloguri au publicat tot felul de metode pentru ajutarea  optimizării setărilor sistemelor de operare Windows în scopul de a creșterii duratei de viață și a performanței SSD-urilor, iar in zilele de astazi sa creat un program ce automatizează optimizarea pentru viata si pentru performanta a SSD-ului,un astfel de program se numeste SSD Fresh, acest program  a fost creat pentru a ajuta utilizatorii Windows să prelungească durata de viață și performanțele propriilor SSD-uri prin renunțarea la anumite caracteristici ale sistemului de operare, printre care hibernarea, indexarea fișierelor,etc., majoritatea nefolosite sau, cum e cazul prefertch-ului și a indexării, inutile pe o configurație  SSD. Deschid aplicatia si o sa apara interfata grafica,la tab-ul ” Overview, vom accesa panoul principal al programului,  ce afișează o listă a partițiilor SSD-urilor și HDD-urilor conectate la PC, de fapt acest tab este mai mult un rezumat al fiecărei partiții în parte, precum și un grafic ce ilustrează spațiul utilizat și cel liber identificat pentru fiecare partiție în parte,iar daca dam pe tab-ul „Optimization, aceasta sar putea sa fie secțiunea care ne interesează pe toți, deoarece include un buton de optimizare globală a parametrilor sistemului de operare în scopul creșterii performanței și a duratei de viață a SSD-urilor, iar sub acestea lista tuturor caracteristicilor ce vor fi afectate. După optimizare, în cazul în care descoperim probleme sau nu suntem mulțumiți de rezultatul obținut, softul  activează butonul ”Restore”, cel care anulează ajustările aduse sistemului de către SSD Fresh, readucând parametri Windows la cei avuți inițial.

De asemenea este permisă și aplicarea selectivă a optimizărilor, în funcție de preferințele și necesitățile fiecărui utilizator în parte. Sunt oameni care au nevoie de funcția de hibernare. Prin urmare, aceștia nu vor putea renunța la ea, așadar vor fi nevoiți să aplice toate celelalte optimizări mai puțin dezactivarea hibernării. Aplicarea individuală a optimizărilor se face apăsând link-ul ”Optimize” aflat sub fiecare caracteristică afișată în listă. SSD Fresh este oferit în două versiuni, una Pro, care costă 10€, cealaltă gratuită. Nu există diferențe între acestea, iar achiziționarea versiunii Pro este simbolică, aceasta având rolul de a mulțumi dezvoltatorului pentru munca depusă, dar și pentru a-l susține să continue dezvoltarea și îmbunătățirea programului.

Inclusiv versiunea gratuită va trebui activată, iar activarea se face completând formularul afișat la prima pornire a programului SSD Fresh cu o adresă de email validă. După completarea datelor solicitate și trimiterea acestora vom primi pe email cu un link care, odată accesat, va activa programul și vom putea începe utilizarea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *