Prima grijă a oricui, după reinstalarea sistemului de operare Windows, este aceea a driverelor ce trebuiesc reinstalate și ele. Chiar dacă deținem CD-ul original cu acestea, cu timpul nu mai sunt de actualitate si trebuie descărcate noile versiuni de pe site-ul respectiv, un lucru ce nu este  intocmai la îndemâna oricui de aceea Driver Magician Lite este un program excelent pentru a crea o copie de siguranță a driverelor instalate. Programul dispune și de o versiune portabilă, fără a necesita instalare, ideală pentru realizarea scopului propus. .
Deschid aplicatia si o sa apara interfata grafica, imediat după rularea programului, este afișată în mod automat o listă cu toate driverele disponibile. Astfel, avem posibilitatea de a verifica descrierea driverelor, versiunea instalată, data lansării sale șifurnizorul.
De asemenea, vom observa unele drivere evidențiate în culoarea roșie. Acele drivere nu aparțin de Microsoft, deci nu se vor instala odată cu sistemul de operare. În principiu, acelor drivere le este necesară crearea unei copii de siguranță. La selectarea unui driver din listă, vom avea posibilitatea de a vizualiza ID-ul, fișierul ce conține informația respectivă (de regulă acesta se afla in forma INF), precum și o scurtă descriere, în partea de jos a ecranului. Mai mult, Driver Magician Lite ne  va informa dacă este necesar sau nu, să adaugați în lista de backup, driverul respectiv. Butonul ”Select All” folosește la selectarea tuturor driverelor, iar ”Start Backup” la crearea copiei de siguranță.

Driver Magician Lite nu are alte opțiuni de configurare, fiind ideal pentru utilizatorul fără experiență în căutarea driverelor pe Internet. Consumul de resurse este aproape inexistent de r, cât și rapiditatea executării copiei de siguranță, de aceea este  recomandat oricui dorește recuperarea driverelor.

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply