Program pentru restaurarea Windows-ului anterior după upgradarea sa la Windows 10: System GoBack Free

Windows 10 a fost lansat i și, dacă nu l-am instalat deja, este sigur că mai devreme sau mai târziu vom lua în considerare upgradarea versiunii Windows pe care o folosim initial, la acesta. System GoBack Free, dezvoltat de EaseUS, ne oferă posibilitatea de a reveni la versiunea anterioară de Windows dacă după upgrade-ul la Windows 10 descoperim că acesta din urmă nu este cum ne-am imaginat.

Deschid aplicatia si o sa apara interfata grafica, pentru a putea reveni la versiunea actuală de Windows, voi face click pe butonul ”Backup System”pentru a efectua un backup complet al acestuia. În cazul in care folosim un SSD iar acesta are viteze de scriere foarte bune față de un HDD, procesul  dureaza vreo 10 minute, dar nici pe un HDD  operația nu ar dura mai mult de 30 de minute. Evident, pentru ca back-ul să fie efectuat va trebui să dispunem de suficient spațiu liber, în caz contrar va trebui fie să mutați pe alt dispozitiv de stocare sau în cloud unele fișiere, fie să renunțați la cele de care nu aveți neapărat nevoie sau pe care le puteți descărca/obține mai târziu din alte surse.

După ce backup-ul a fost efectuat, putem accesa locația imaginii de sistem generată accesând cu exploratorul de fișiere locația afișată în interfața programului. Pentru accesarea rapidă a locație dați click pe link-ul din drepta numit  „Location” din interfața programului. După efectuarea backup-ului putem face liniștiți upgrade la Windows 10, dar nu uitam ca la inițierea procesului să optați pentru păstrarea setărilor, fișierelor personale și aplicațiilor, sau cel puțin al fișierelor personale. Dacă după câteva zile de utilizare a Windows 10 consideram ca acesta nu este pe măsura așteptărilor, putem reveni la versiunea anterioară de Windows 7 sau Windows 8.1, prin simpla apăsare a butonului ”Go Back.

Înainte de efectuarea revenirea la versiunea de Windows anterioară  se va aduce la cunoștință faptul că sistemul actual va fi rescris, apoi  se va solicita să reporniți calculatorul. Ajunși la acest punct nu mai rămane decât să așteptați completarea procesului de revenire. E destul de important să nu-l întrerupeți oprind sau deconectând computerul de la sursa de energie electrică. Dacă nu aveți răbdare sau sunteți presați de timp, puteți opta pentru oprirea sau repornirea automată a computerului la terminarea operației. La terminarea procesului de revenire voi face click pe butonul ”Finish și așteptați ca PC-ul să repornească cu sistemul de operare avut înainte de upgrade, gata pentru a fi utilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *