Dispozitivele portabile (DVD/CD, BluRay, etc) se pot deteriora destul de ușor prin zgâriere, sau chiar datorită vechimii lor. La fel și SD-Card-uri, stick-uri USB, etc, pot deveni cu timpul inutilizabile.Data Recovery, un program gratuit de la cunoscutul dezvoltator Puran Software, oferă posibilitatea de recuperare a datelor de pe orice tip de DVD/CD, BluRay, SD-Card, stick USB. Singurul lucru de care depinde succesul recuperării este ca sistemul de fișiere al respectivului dispozitiv, să fie intact. Data Recovery folosește un algoritm de scanare bazat pe eliminarea din procesul de recuperare a sectoarelor deteriorate ale discurilor, copiind doar fișierele în stare bună. De asemenea, programul oferă posibilitatea recuperării individuale a datelor de pe discurile optice sau alte dispozitive portabile, fără a fi nevoie de scanarea sau recuperarea întregului dispozitiv, oferind mai multe nivele ale vitezei de recuperare, după dorință noastra, sau după gradul de deteriorare al conținutului respectiv de pe HDD sau SSD.

După adăugarea datelor de recuperat în interfața programului și un click pe butonul ”Recover Data and Copy To”, alegem locația de salvare a datelor recuperate. În funcție de cantitatea datelor, procesul poate dura un timp, însă, lucru foarte bun, nu va solicita resursele calculatorului într-un mod deosebit. Data Recovery are un timp de răspuns foarte bun, procesul de scanare și recuperare nu se execută cu erori, iar la final suntem informați de numărul de fișiere complet copiate, parțial recuperate, sau care nu au putut fi copiate.

Simplu și eficient, programul este o alegere foarte bună în recuperarea datelor de pe DVD/CD, BluRay, SD-Card, stick-uri USB deteriorate, fiind compatibil cu toate versiunile Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.