Bine v-am regasit la un nou tutorial pe site-ul tutorialevideo.info! In acest tutorial o sa vorbim despre cum putem sa aflam daca un site este on sau off. O sa ne folosim de serviciul Is It Down Right Now, pe care il putem accesa scriind in bara de adrese a browserului iidrn.com.

Acest serviciu este util pentru mai multe tipuri de utilizatori. Sa presupunem ca nu putem accesa un site web si intrebam pe cineva daca la el merge, iar raspunsul este ca site-ul merge perfect. Putem sa verificam daca problema este de la noi de la calculator. Daca numai noi nu puteti accesa site-ul iar tuturor le merge, ar trebui sa stergeti memoria cache a browserului si cache-ul dns.

Serviciul mai este util si daca avem un site pe care noi il administram. Ne spune cineva ca site-ul web nu merge, iar la noi totul pare in regula. Aceasta se poate intampla tot datorita memoriei cache a browserului, practic browserul nu acceseaza site-ul propriu zis, ci acceseaza o copie a acestuia salvata in memorie.

In tutorialul video de mai sus, v-am aratat ce mesaj o sa primiti daca folositi acest serviciu daca site-ul este on cat si off.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.