Se presupune că mulți dintre noi, chiar dacă aveți un antivirus instalat în calculator, apelați uneori la vestitul serviciu online precum Virus Total pentru a scana un fișierele suspecte pentru a afla „părerea” celor peste 40 de motoare antivirus, și confirma în acest mod că antivirusul folosit își face treaba sau nu. Dar,multi se intreaba  dacă ar avea acest serviciu în calculator? Da, e posibil, cu ajutorul programului Hyperball!

Interfața programului, este mai mult decât elegantă, aceasta permite încărcarea oricărui tip de fișier pentru a fi scanat și analizat în amănunt.Hyperball va afișa informații detaliate, inclusiv datele criptografice, și o vizualizare în modul hexadecimal a fișierului analizat. Cele trei mari butoane din interfața sa, oferă utilizatorilor avansați informații amănunțite după cum urmează:

  • Get PE File information -proprietățile avansate ale fișierului
  • Get Virus Total report -un raport complet al tuturor motoarelor antivirus de pe Virus Total
  • Get cryptography data -verificarea completă a caracteristicilor MD5, SHA și CRC

Cu toate acestea, nu trebuie să confundați Hyperball cu un antivirus,chiar daca acest program folosește un  mod de scanare în cloud, acesta  nu are proprietățile unui antivirus. În afara raportului generat după analiză, pictograma din interfața Hyperball își va schimba culoarea printr-un  „zâmbet” în funcție de rezultat. Dacă după scanarea în cloud a unui fișier suspect, Virus Total nu dispune de rapoarte anterioare în legătură cu respectivul fișier, vom fi notificați de posibilitatea de a-l încărca pentru investigații amănunțite. În legătură cu acest fapt, dezvoltatorul recomandă să nu încărcăm spre analizare fișiere personale cu date sensibile si aici acesta s-a referit la datele noastre private. Orice raport amănunțit poate fi salvat în format FP3, specific programului, pentru o vizualizare ulterioară, sau printat într-un format PDF. Portabilitatea programului reprezintă  un plus în utilizarea sa, fiind deosebit de eficient în funcționarea sa direct de pe un stick USB, plus compatibilitatea cu toate versiunile de Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.