În anumite situații nu este suficient să dispunem decat de  un antivirus instalat în calculator, iar asta deoarece se poate întâmpla ca un element malware, din diferite motive, să treacă de protecția acestuia și să deruleze un proces nu tocmai dorit. Dacă vreodată avem suspiciuni în legătură cu asemenea procese, nu trebuie ezitat să apelam la o protectie in plus precum MalwareBytes sau chiar la protectii online precum BullGuard Virus Scan, un serviciu online de scanare în timp real a proceselor ce rulează în calculator.

Pentru a intra pe site deschid un browser si voi scrie la bara de adrese ” http://virus-scan.bullguard.com/” unde voi da click pe I rezultat si ma va arunca pe pagina de home a serviciului, după accesarea site-ului, când vom da click pe butonul ”Start Scan, browser-ul vă va cere permisiunea de a instala extensia BullGuard Virus Scan. Permițând acest lucru, de fiecare dată când veți avea nevoie de o scanare online a calculatorului, nu trebuie decât să dam un simplu click pe pictograma extensiei.

Scanarea va dura destul de puțin, aproximativ 1-2 minute, având imediat rezultatul la dispoziție. Dacă veți da click pe link-ul ”View the scan raport, vom avea raportul complet al scanării cu toate procesele care rulau în momentul scanării, activitatea în rețea, ce programe rulează în Startup, etc.

BullGuard Virus Scan chiar vă poate fi de un real folos în multe situații, într-un mod foarte simplu, fără a instala niciun program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *