Despre serviciul online VirusTotal, serviciu ce permite scanarea online de viruși a unui fișier, sau a unui link suspect, s-au scris sute de recenzii pe internet,forumuri,bloguri,etc. De asemenea, cred că nici utilitarul SiteAdvisor oferit de McAfee nu  ne este străin. În timp ce primul trebuie accesat online, al doilea trebuie instalat în calculator, lucru nu tocmai la îndemâna tuturor. De aceea utilizatorii browser-ului Mozilla Firefox se pot bucura de ambele soluții, foarte simplu, din meniul contextual al browser-ului. Add-on-ul respectiv, valabil pentru browser-ul Firefox, se numește Scan Url With, instalarea sa făcându-se fără a restarta browser-ul. Nu de puține ori se întâmplă ca noi,atunci când ne aflăm pe o pagină web și dorim să accesăm un link, suntem atenționați de redirecționare către alte site-uri ce nu prezintă încredere. Pentru siguranța proprie, avem posibilitatea de a scana respectivul link înainte de al accesa, direct din meniul contextual Firefox. Indiferent de alegerea făcută,VirusTotal sau SiteAdvisor, se va deschide o nouă pagină, unde, aproape instantaneu vom avea rezultatul în legătură cu link-ul respectiv. Add-on-ul Scan Url with este deosebit de util în cazul link-urilor mascate, chiar dacă la evidențierea lor cu mouse-ul avem adresa URL în bara de suplimente a browser-ului.

Desigur, mai sunt și alte servicii de scanare a link-urilor ca URLVoid, , Norton SafeWeb sau Web Of Trust (un add-on de tip WOT), însă acestea presupune copierea adresei web și accesarea site-ului respectiv pentru analiză, lucru cam incomod atunci când suntem grăbiți.

Alături de VTzilla, add-on-ul prezentat în articolul menționat mai sus, Scan Url with este o opțiune în plus în ceea ce privește navigarea în siguranță pe Internet, inclusiv a fișierelor descărcate.

One thought on “Scanează URL-urile suspecte în Firefox, din meniul contextual”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *