USB Safeguard este o aplicație portabilă cu ajutorul căreia puteți parola datele „sensibile” de pe memoriile portabile (stick-uri USB, carduri de memorie, etc). Pentru criptarea datelor se folosește algoritmul AES (pe 256 biti) și datele criptate sunt „ascunse”, fiind accesibile doar prin interfața aplicației după introducerea parolei. O surpriza plăcută s-a dovedit tastatura virtuală care are scopul de a evta programele de tip keylogger. Ca să utilizați aplicația este nevoie să copiați fișierul executabil usbsafeguard.exe pe stick-ul USB (în rădăcină de exemplu), să o porniți și să configurați parola. Ca observație, nu schimbați locația executabilului aplicației deoarece nu va mai recunoaște parola și datele ascunse. Funcționează numai dacă o porniți din locația din care ați rulat-o prima dată.
După criptare, datele originale sunt șterse definitiv (shredded) nemaiputând fi recuperate decât prin decriptare cu USB Safeguard.

În plus USB Safeguard mai oferă câteva opțiuni de navigare „discretă” pe internet, însă pe care nu le-am testat și care presupun că funcționează doar cu Internet Explorer.

Câteva avantaje ale USB Safeguard:

* Rulează de pe stick, este portabil;
* Adăugare fișiere și directoare prin drag and drop;
* Ștergere definitivă după criptare a fișierelor protejate;
* Siguranța datelor în cazul pierderii Memory Stick-ului;
* Compatibil sistem de fișiere FAT16, FAT32 and NTFS;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *