Salutare! In acest scurt tutorial video vorbim despre cartela frog a celor de la cosmote. O sa vedem cum se schimba APN-ul pe sistemele de operare mobile a celor de la Apple, adica iOS.

APN (access point name) este un identificator al pachetului de date in retea. Acesta este folosit pentru a diferentia, intr-o retea mobila, pachetele de date care trebuie sa mearga catre serverul WAP de cele care trebuie sa ajunga la serverul de internet sau la cel pentru mesaje multimedia.

Acum ceva timp, cei de la cosmote, au decis sa renunte la cartela frog si sa produca o noua cartela, MTV by Cosmote. Din pacate aceasta noua cartela nu are oferte la fel de bune ca cea precedenta, si  de acceia, eu am decis sa nu trec pe aceasta, prefer sa raman pe frog. Dupa cum bine stiti, pe frog exista extraoptiunea Frog enjoy care teoretic ar trebui sa avem internet nelimitat prin intermediul serviciului Webnwalk. Problema apare cand vrem sa folosim o astfel de cartela pe un iDevice. In ziua de azi, nu prea mai avem ce sa facem cu un telefon fara o conexiune la internet. Cei de la Germanos, nu au stiut ce sa imi zica cand i-am intrebat ce setari trebuie sa fac pentru a avea acces la internet.

Am gasit un serviciu online, pe care il puteti accesa si folosi daca scrieti in bara de adrese in browserul Safari de pe iPhonul vostru: unlockit.co.nz. Dupa ce am ajuns aici, trebuie sa selectam tipul de APN pe care dorim sa il creem. Despre ce trebuie sa selectati din lista de acolo, am vorbit in tutorialul video de mai jos, pe care va invit sa il vizionati.

Dupa ce am facut toate setarie, o sa se descarce o aplicatie pe care trebuie sa o instalati. Dupa instalarea acestei aplicatii, trebuie sa activam 3g-ul si datele mobile ca sa mearga internetul. Nu o sa ceara respring sau restart. Aceasta metoda functioneaza sigur pe iOS 6.x.x si iOS 7.x.x. Pe versiunile mai vechi nu am incercat. Daca aveti un device cu un iOS mai vechi si faceti aceste setari, va rog sa scrieti un comentariu sa ne anuntati si pe noi daca aceasta metoda a functionat pentru voi 🙂

Daca nu va merge aceasta metoda, puteti sa faceti setarile manual. Pentru asta trebuie sa accesati: Settings –>General–> Select Network or Cellular–> Cellular Data Network. Aici completati asa:

APN: wnw
Username: wnw
Password: wnw

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply