Salutare prieteni, bine ati venit la tutorialevideo.info. In tutorialul video de azi o sa vorbim despre Facebook. O sa vedem ce setari trebuie sa facem pe contul nostru de Facebook pentru a fii mult mai greu de spart. In ultima perioada destul de multa lume se plange ca persoane straine le acceseaza contul.

In primul rand trebuie sa activam din setarile contului nostru aprobarea dispozitivelor noi prin SMS. In momentul in care accesam contul de pe un device sau un browser pe care nu l-am mai accesat pana acum, o sa primim un mesaj text pe telefonul nostru cu un cod format din 6 cifre, fara care nu ne putem accesa contul nostru de Facebook.

Daca pierdem telefonul, nu o sa ne mai putem accesa contul decat daca folosim codurile pe care cei de la Facebook ni le ofera in setarile contului, pe care le putem salva.

O alta setare interesanta si utila, este sa activam notificarile prin mail, sms si notificare push. In momentul in care cineva vrea sa acceseze contul o sa primim un sms cu ip-ul, locatia aproximatica, sistemul de operare si browserul de pe care a incercat respectivul sa se conecteze.

Periodic ar trebui sa verificam din setarile retelei de socializare browserele de incredere. Aici o sa vedem unde am ramas logati. De aici putem sa ne deconectam de la distanta de pe dispozitivul respectiv.

Daca cineva strain vrea sa ne acceseze contul, cei de la Facebook ne obliga sa ne schimbam parola, fara sa ne lase sa folosim o parola veche, pe care am mai folosit-o in trecut.

 

Comentariul din “Setari pentru o securitate sporita pe Facebook”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.