Serviciile de stocare online răsar foarte rapid. Fiecare serviciu oferă aproximativ aceleași caracteristici, insa cu mici diferențe, limitări în funcție de planul ales și bineînțeles, spațiu de stocare. SurDoc, un astfel de serviciu ce oferă spațiu de stocare, backup și sincronizare gratuit online, oferă nu mai puțin de 100GB,ceea ce este destul de impresionant. Pentru a beneficia de acest spațiu, va trebui să ne cream un cont, fie cu datele de pe diverse rețele sociale, fie cu cele preferate.

Ca sa creeam un cont si sa ne stocam datele pe SurDoc,voi deschid un browser si voi scrie ” https://www.surdoc.com/” unde voi crea contul,dupa care vom primi imediat un mail pe care va trebui să ne confirmam contul și un link de download al aplicației pe care o vom instala pe desktop. În acest sens, SurDoc dispune de versiuni pentru Windows, Mac și Android.

Deschid aplicatia o sa apara interfata grafica,aceasta este diferita de alte aplicații desktop ale altor servicii cloud, de exemplu Dropbox, iar SurDoc ne oferă posibilitatea de a stoca online nu numai fișiere și foldere, ci chiar o întreagă partiție sau chiar tot hard disk-ul. Aplicația funcționează în genul unui program de backup online, realizând o copie fidelă a ceea ce veți indica în interfața sa grafica. După selectarea elementelor dorita,fac click pe ”Apply+ Start Backup”.

SurDoc va rula în fundal și are  un consum foarte foarte  rezonabil pentru un astfel de proces, aproximativ 60-70MB RAM, iar pentru procesor acesta are un consum aproximativ de 0-0,1%. Procesul de backup va dura în funcție de dimensiunea datelor, proces pe care îl puteți scurta folosind filtrarea conținutului în funcție de tipurile de fișiere. Trebuie precizat că SurDoc pune accent pe intimitatea utilizatorului, utilizând criptarea SSL la un nivel foarte ridicat,deci sansa  ca aceste file sa fie sparte este de aproximativ 1-4%.

Optiunile ”Restore și Sync”, oferă posibilitatea alegerii locației de restaurare și opțiunile referitoare la conținutul existent, respectiv locația folderului de sincronizare în cloud. În ambele secțiuni, locațiile implicite de restaurare, respectiv sincronizare, sunt în folderul Documents al utilizatorului. Bineînțeles, ambele locații se pot schimba oriunde.

Singurul punct în minus,este acela că, nu putem obține un link direct pentru partajarea unui fișier, în interfața aplicației. Acest lucru este posibil doar în pagina web a contului personal. În concluzie, SurDoc este o soluție excelentă de stocare online a tot ceea ce avem mai de preț în calculator, cu un spațiu mai mult decât generos.

One thought on “SurDoc 100GB spațiu de stocare online gratuit, pentru backup și sincronizare”

  1. N-ar strica deloc sa faci o repetitie inaintea oricarui tutorial evitand, astfel, momentele penibile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *