In tutorialul video de astazi o sa vedem cum putem sa transformam un telefon mai vechi intr-o camera de supraveghere. Am un Alcatel Pixi 4 care statea in sertar si pana nu demult am inceput sa il folosesc pe post de camera de supraveghere ca sa stiu daca am „colindatori” cand nu e nimeni pe acasa. Daca si voi detineti exemplare mai vechi de smartphone-uri pe care nu le mai cumpara nimeni, atunci le puteti folosi foarte simplu in acest scop.

Tot ce trebuie sa facem este sa instalam aplicatia gratuita Alfred Camera pe telefonul vechi (care va fi camera) si pe telefonul nostru actual (pentru a vizualiza live si nu numai). Aplicatia detecteaza orice miscare si ne notifica de fiecare data, realizand Event-uri cu detectiile captate. Aceste evenimente sunt stocate pe serverele celor care au dezvoltat aplicatia pe o perioada de 7 zile, in care le putem vizualiza, share-ui sau descarca. Dupa cele 7 zile evenimentele se vor sterge si nu vor mai putea fi vazute.

Pentru a putea utiliza aplicatia este necesar sa ne autentificam cu contul nostru de Gmail pe telefoanele in cauza (putem utiliza unul sau mai multe telefoane pe post de camera). Putem vizualiza camera si pe PC direct in interfata web, disponibila la adresa https://alfred.camera/webapp/. De asemenea avem posibilitatea sa acordam drept de vizualizare si altor persoane.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii, aveti la dispozitie tutorialul video de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *