Salutare si bine v-am gasit la primul tutorial din seria noastra Astazi ne vom referi la personalizare si vom vorbi despre personalizarea interfetei grafice.Pentru aceasta vom avea nevoie de un mic programel numit Tweak UI . Exsita foarte multe metode de personalizare a interfetei grafice.Una dintre metode inlcude modificarile din baza de date Registry si meniurile sau optiunile ascunse sub 4 niveluri. Dar astazii vom vorbi doar despre programul Tweak UI, care este foarte simplu de utilizat si nu necesita cunostinte de personalizare foarte mari. Astazi vom vorbi despre optiunile sale.Voi detalia doar cateva elemente esentiale.:

  1. Sectiunea General-permite controlarea efectelor de animatei, de estompare si umbrele din Windows XP.Cu optiunea „Show Windows version on Desktop” putem afisa in coltul din dreapta jos, versiunea exacta a Windows-ului (Tweak UI are versiuni si pentru alte sisteme de operare de la Microsoft).
  2. Cu programul Tweak UI puteti ascunde pictogramele de pe spatiul de lucru, care aparent nu pot fi sterse (ex.Internet Explorer, Microsoft Outlook, My Computer, My Documents, My Network Places si Recycle Bin.Bineinteles acest lucru poate fi facut si din setarile de personalizare ale Windows-ului (click dreapta si alegeti „Properties” daca aveti Windows XP, dar daca aveti Win. 7, 8 sau Vista dat click dreapta si apoi click pe Personalize.Aceasta paranteza a fost facuta pentru amatori) .Pentru a face acest lucru din Tweak UI, mergeti la sectiunea „Desktop”, apoi debifati casetele de validare, aflate langa pictogramele pe care doriti sa le ascundeti
  3. Sectiunea Explorer-in aceasta sectiune puteti personaliza bara de activitati si spatiul de lucru, activand sau dezactivand sugestiile de tip „balon” si stabilind ce programe pot fi afisate in lista cu programele utilizate frecvent (Frequently Used Programs List).
  4. Personalizati aspectul si modul de functionare al programului Windows Explorer, controland calitatea miniaturilor (daca vreti sa aveti PC-ul un pic mai rapid schimbati calitatea imaginilor pictogramelor la cea mai mica), modificand aspectul scurtaturilor, stabilind elementele Help, Recent Documents si Logoff raman incluse in meniul Start si mult mai multe optiuni similare acestora.

Cam atat pentru azi, desi exista o sumedenie de sectiuni si moduri de personalizare.Pentru a afla sau a descoperi si alte functii descarcati programul Tweak UI si testati-l.

Download Tweak UI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *