Tutorial PHP – tipurile de date din php

0

Salut prieteni. In acest tutorial vom vorbi despre tipurile de date din php atat despre cele compozite cat si despre cele scalare, respectiv simple si cele compuse. In PHP lucrul cu variabile este extrem de simplu. PHP recunoaste usor tipurile variabilelor, iar sintaxa de definire a acestora are structura cea mai simpla posibila. Aceia care au mai lucrat cu C, Java sau Perl, vor gasi lucrul cu PHP foarte usor.

Toate variabilele, in PHP incep su semnul dolar ($). Nu conteaza ce tip de variabila folositi. In codul programului toate arata la fel. PHP retine tipul informatiei stocate in variabila.Nu este necesara o declarare a variabilelor la inceputul programului. Tot ce trebuie sa faceti este doar sa le folositi si ele exista. Cum am spus, toate tipurile de variabile arata la fel.

PHP este un limbaj slab tipizat. In limbajele puternic tipizate, o variabila poate retine un singur tip de date pe toata durata sa de viata, tip asignat la declararea acelei variabile. In PHP varibilele nu trebuie declarate explicit (ele sunt considerate ca fiind declarate implicit la prima lor utilizare in cod), iar tipul de date asignat este determinat de valoarea retinuta in acel moment.

Cred ca v-oi continua cu o serie de astfel de tutoriale in php, nu sunt sigur, insa sper sa accentuez mai mult pe acest tip de tutoriale si nu, numai php, ci si html&css. Sper ca v-am fost de ajutor cu acest tutorial, sper ca am fost destul de explicit si bine inteles. Pana data viitoare numai bine.

PS: STRING-URI NU ”SPRING-URI” CUM AM SPUS EU IN TUTORIAL (MII DE SCUZE)

Leave A Reply

Your email address will not be published.