Tutoriale Video Python nr. 11 despre functii dedicate listelor

Salutare, numele meu este Sebastian, iar acesta este al 11-lea tutorial de Python. In acest tutorial vom vorbi despre functii dedicate listelor.
Functii simple ce nu necesita inserare de module.

numere = [42,1,5,17,28,165,6]
len(numere) # lungimea listei
max(numere) # maximul din lista
min(numere) # minimul din lista

Una dintre cele mai importante functii este list(), care ne ajuta sa convertim un sir de caractere intr-o lista de caractere.
list(‘salutare’)

Atunci cand dorim sa facem schimbari intr-o lista nu trebuie sa muncim la o noua atribuire, ci ne putem folosi de atribuirea prin referinta la index.
numere[3] = 66 # pe pozitia a 3-a inlocuim elemntul prezent cu 66
numere # afisam noua lista

Urmariti tutorialul video pentru consolidarea cunostintelor si explicatii suplimentare.
Nu uitati ca pentru informatii mai complexe va puteti documenta in plus sau parcurge si alte resurse.

 

Tutoriale Video Python nr. 11 despre functii dedicate listelor

Website Comments

  1. Catalin George Festila
    Reply

    te prezinti cu …numele Sebastian , semnezi cu Adrian Pop – este gresit si scade increderea celui care le vede pentru prima data…utilizatorii de tutoriale prefera calitate exprimata corect intr-un mod de comunicare foarte bun de asimilat … este foarte importanta implicarea in promovarea limbajului python cu acesta serie de tutoriale. Nu vad tutorialele 9,10 in lista afisata de meniu – daca ai evitat sa le faci sau sa le pui pe website atunci garantat este gresit chiar si matematic. Iti recomand python-romania de pe google grup. Astept sa vad tutoriale mai complexe – gen decoratori de functii sau categorisite pe categorii ca networking, gui, game etc. O zi buna.

POST A COMMENT.