Salutare, numele meu este Sebastian, iar acesta este al 11-lea tutorial de Python. In acest tutorial vom vorbi despre functii dedicate listelor.
Functii simple ce nu necesita inserare de module.

numere = [42,1,5,17,28,165,6]
len(numere) # lungimea listei
max(numere) # maximul din lista
min(numere) # minimul din lista

Una dintre cele mai importante functii este list(), care ne ajuta sa convertim un sir de caractere intr-o lista de caractere.
list(‘salutare’)

Atunci cand dorim sa facem schimbari intr-o lista nu trebuie sa muncim la o noua atribuire, ci ne putem folosi de atribuirea prin referinta la index.
numere[3] = 66 # pe pozitia a 3-a inlocuim elemntul prezent cu 66
numere # afisam noua lista

Urmariti tutorialul video pentru consolidarea cunostintelor si explicatii suplimentare.
Nu uitati ca pentru informatii mai complexe va puteti documenta in plus sau parcurge si alte resurse.

 

[c5ab_video c5_title=”Tutoriale Video Python nr. 11 despre functii dedicate listelor” url=”https://www.youtube.com/watch?v=WADdRFKEG34″ width=”800″ height=”450″ ]

Comentariul din “Tutoriale Video Python nr. 11 despre functii dedicate listelor”

  1. te prezinti cu …numele Sebastian , semnezi cu Adrian Pop – este gresit si scade increderea celui care le vede pentru prima data…utilizatorii de tutoriale prefera calitate exprimata corect intr-un mod de comunicare foarte bun de asimilat … este foarte importanta implicarea in promovarea limbajului python cu acesta serie de tutoriale. Nu vad tutorialele 9,10 in lista afisata de meniu – daca ai evitat sa le faci sau sa le pui pe website atunci garantat este gresit chiar si matematic. Iti recomand python-romania de pe google grup. Astept sa vad tutoriale mai complexe – gen decoratori de functii sau categorisite pe categorii ca networking, gui, game etc. O zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.