Odata cu aparitia si popularitatea lui Knoppix, o distributie universala de Linux de tip “run-from-CD” , este foarte usor sa uitam de celelalte proiecte Linux-on-CD. Si sunt o groaza aparute pe piata. Unele dintre ele sunt implementate pentru a demonstra puterea Linuxului, utilizatorilor care sunt neinitiati si folosesc alte siteme de operare, iar altele sunt proiecte specializate, care sunt de multe ori accesibile si utile doar specialistilor si guru. Variaza de la CD-uri cu metode de recuperare/salvare si sisteme de diagnosticat pana la proiecte orientate sa transforme calculatorul dintr-un sistem ‘diskless’ sau ‘OS-less’ intr-un adevarat home theatre. Fiecare din aceste proiecte au trasaturi distincte, un merit sau un scop. Haideti sa aruncam o privire in fiecare din acestea, care sunt listate mai jos in ordine alfabetica.
<div></div>
Cateva considerente inainte de a incepe. In primul rand, aceast tutorial intentioneaza sa reprezinte mai mult o resursa de informare care descrie statutul si starea in care se afla proiectele recente Linux CD-based.

Pe de alta parte descriem solutia de virtualizare prin care puteti pune la punct un server chiar si virtual cu distributie Linux instalata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *