Microsoft a devenit foarte agresiv în încercarea de a-i determina pe cei care folosesc Windows 7 – Windows 8.1 să treacă la noul lor Windows 10 până la data de 29 iulie, când va înceta oferirea gratuită a upgradeului.

A început prin descărcarea neautorizată, fără să-i informeze pe utilizatori, a datelor necesare actualizării la Windows 10. Apoi, din această primăvară, Microsoft a pus o capcană: când fereastra de upgrade apare, dacă utilizatorul dă click pe X cu intenţia de a închide pop-up-ul şi a anula actualizarea oferită de sistem, Windows execută exact opusul a ceea ce intenţiona userul să facă – actualizează sistemul de operare al persoanei respective la Windows 10. Orice altă aplicaţie legală se comportă cum e de aşteptat: închiderea unei ferestre din butonul X echivalează cu CANCEL, anulând orice acţiune este propusă acolo.

Când Microsoft a făcut această schimbare abuzivă, şi-a încălcat propriile sfaturi pe care le-a dat dezvoltatorilor de aplicaţii care folosesc platforma sa: “Nu daţi niciodată butonului CLOSE acelaşi efect ca la OK”. Microsoft însuşi a scris pe blog-ul msdn.Motiv pentru care putem asemana acest lucru cu un malware.

Să recapitulăm tot ceea ce v-am spus si in tutorialul video,dar si aici,deci in primul rand  Microsoft vă instalează Windows 10 fără să vă daţi acordul schimband-une  configuraţia sistemului. In al doilea rand,intr-un mod implicit de care foarte multa lume stie, Microsoft colectează date personale şi informaţii sensibile despre voi. Iar in al treilea rand dacă încercaţi să refuzaţi oferta de actualizare închizând-o în cel mai clasic mod cu putinţă (apăsând X în caseta de dialog), el se instalează forţat. Această actualizare forţată a Windows 10 poate avea consecinţe dramatice, cum ar fi acele programe care nu funcţionează cu cea mai nouă versiune de Windows. Dacă vă treziţi cu Windows 10 pe calculator, sunteţi obligaţi să actualizaţi şi acele programe care nu merg – asta dacă producătorul lor oferă versiuni compatibile cu Win 10

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply