Intr-o noua postare Eduard Snowden anunta ca cei de la NSA au spart serverele Gemalto care ocupa cu crearea de cartele telefonice si cipuri noi, haideti sa va povestesc prima data ce a facut aceasta firma Gemalto dupa care trecem mai departe.

Gemalto fabrica sau realizeaza cam toate cartelele SIM din lume fiind cel mai mare producator de acest gen , insa ce este si mai interesant este faptu ca iei creeaza si noile cipuri de pe cartile de credit de pe pasapoarte sau alte cipuri de acest gen, bun acuma urmeaza partea interesanta in ultimele dezvaluiri oferite de Eduard Snowden aflam ca cei de la NSA au spart serverele lor si au furat cheile de encriptie a convorbirilor.

Fiecare cartela SIM are un cod unic o cheie criptata care se numeste „KI”, aceasta cheie este transmisa operatorului telecom dupa care el o introduce in retea asa ca in momentul in care noi activam o cartela e cauta in retea cheia si se „imperecheaza” cu aceasta facand posibila comunicarea criptata. Totusi telefoanele pot fi interceptate insa informatia este criptata iar pentru a decripta aceasta informatie in masa este nevoie de foarte multe resurse si bani.

Asa ca cei de la NSA avand cheile de encriptie a tuturor cartelelor pot oricand sa supravegheze in masa populatia din toata lumea fara sa stie nimeni nimic pentru ca intervine acel „middle man” sau un om la mijloc.

Ca sa va dati seama cam ce pericol este la mijloc firma Gemalto produce undeva la 2 miliarde de cartele pe an pentru operatorii AT&T, T-Mobile, Verizon, Sprint, Vodafone, Orange, Royal KPN, China Unicom, NTT, plus pentru inca 450 de tari din lume, si mai interesant guvernul US i-a angajat sa faca cipurile pentru noile pasapoarte.

Insa sa nu uitam despre banci care au contract cu aceasta firma sau de cei de la Visa, Mastercard,American Express, JP Morgan, Chase, si Barclays.

Cu alte informatii vom revenii pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *