Sony si Panasonic lucreaza la discuri de 300GB pentru utilizatorii business.

Panasonic si Sony au demarat un parteneriat menit sa aduca pe piata, peste doar cativa ani, un disc optic cu o capacitate foarte mare de stocare. Este vorba despre cel putin 300GB, o capacitate care poate rivaliza cu SSD-urile de azi.

Respectivul standard, dezvoltat impreuna de echipele de japonezi, va avea la baza un amalgam de tehnologii detinute individiual de fiecare producator in parte. Pe langa viteza de citire care va fi depedenta de o noua unitate optica, un aspect important al noilor discuri de 300GB va fi rezistenta pe termen lung fara riscul periclitarii datelor.

Atat Sony cat si Panasonic au dezvoltat deja tehnologii asemanatoare, iar in 2015 am putea vedea un nou standard si noi produse de stocare rezultate din colaborarea celor doua companii.

De precizat este faptul ca discurile optice, indiferent de capacitatea pe care o ofera, au un avantaj mare in fata unitatilor digitale de stocare: sunt rezistente la apa, la praf, la umiditate si chiar si la variatii de temperatura, prin urmare sunt mai rezistente in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *