Daca ati fi Microsoft, v-ati simti rau in cazul in care browser-ul dvs. ar fi utilizat doar pentru a descarca alte browsere. Microsoft a luptat foarte mult atunci cand vine vorba de browsere de internet, deoarece in ultimii ani, utilizarea browserelor Microsoft a scazut, atunci cand Google Chrome si-a facut aparitia. De atunci, procentul de utilizare al browser-ului Microsoft Internet Explorer a scazut foarte mult.

Cu Windows 10, Microsoft a decis ca va incerca sa-si reinnoiasca reputatia in lumea de browsere cu Microsoft Edge. Dar, Microsoft din nou a ratat furnizarea de extensii, add-on-uri si caracteristici pentru noul sau browser, care a fost putin mai atractiv in comparatie cu Google Chrome sau Mozilla Firefox.

Microsoft Edge a fost actualizat in cele din urma cu unele caracteristici foarte bune, care au venit cu Anniversary Update si ofera ca si posibilitate de a adauga add-on-uri, extensii etc. De asemenea, a fost adaugat un nou suport pentru notificari si mai multe caracteristici pentru tabletele si telefoanele ce ruleaza Windows 10.

Dar, in luna august, Internet Explorer si Microsoft Edge au fost in scadere in ceea ce priveste utilizatorii activi. Numerele au scazut cu 2,15% in luna august si pana la sfarsitul lunii, au pierdut deja o mare de 32,54% dintre utilizatori. Acest lucru a fost raportat intr-un raport de analiza pe Internet si Net Applications.

Aceasta este a doua cea mai mare scaderea a browser-ului Internet Explorer in ultimii 11 ani si in ultimele sase luni, acesta a pierdut aproximativ 12% din baza de utilizatori. Acesti utilizatori au fost in mod constant mutati de la Google Chrome si Mozilla Firefox, dar Chrome ia popularitatea de aici, devenind cel mai folosit browser din zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *